Eka - Centrul Stării de Bine propune activitati pentru adulti, familii, copii si companii, printre acestea numarandu-se servicii de psihoterapie, consiliere de cuplu, parentală, vocațională, coaching, kinetoterapie, masaj, nutriție

 

  • Centrul propune abordarea integrată a sănătății și stării de bine pentru indivizi, cupluri, familii, copii, angajați, prin: sesiuni individuale, evenimente de grup, ateliere, activități corporate pe cei trei piloni: fizic, mental și relațional
  • Centrul Eka are peste 20 de specialiști certificați în psihoeducație și coaching, terapii somatice (kinetoterapie, masaj, nutriție, ayurveda), fitness mental, constelații sistemice familiale, consiliere de cuplu, parentală, vocațională și multe altele. Pentru segmentul corporate, Eka aduce servicii de mental health, wellbeing & employee engagement, precum și programe de creștere a performanței pentru top management și echipele lor
  • În prezent, investiția în businessul Eka se ridică la peste 80.000 de euro

Matei Stănculescu – cofondatorul Mental Fitness România, Anca Amariei – fost manager Warner Bros Discovery și Diana Iosu – fondatoarea DiFine PR au lansat Eka – Centrul Stării de Bine, primul hub din România cu servicii integrate de psihoterapie, wellbeing și dezvoltare personală.

Centrul Eka aduce împreună peste 20 de specialiști certificați în psihoeducație și coaching, terapii somatice (kinetoterapie, masaj, nutriție, ayurveda), fitness mental, constelații sistemice familiale, consiliere de cuplu, parentală, vocațională și multe altele. Pentru segmentul corporate, Eka aduce servicii de mental health, wellbeing & employee engagement.

Prin această abordare integrată a sănătății, Centrul EKA* creează un spațiu în care oamenii găsesc toate instrumentele pentru starea lor de bine, în diferite etape ale vieții lor.

Eka se află în București, Sectorul 1. Activitățile centrului se derulează atât în spațiul fizic, cât și online. Spațiul se întinde pe o suprafață de peste 300 mp, dispune de șapte săli pentru terapii individuale și o mansardă pentru evenimente de grup, cursuri, traininguri.

În prezent, investiția în businessul Eka se ridică la peste 80.000 de euro.

Centrul Eka abordează multidisciplinar sănătatea, prin servicii pentru cei trei piloni:

  • Corp – terapie prin yoga, yoga prenatală, antrenamente de respirație conștientă și  somatică, masaj terapeutic și ayurvedic, terapie posturală, nutriție funcțională.
  • Minte – psihoterapie și coaching emoțional pentru adulți și adolescenți, mindfulness, focusing, mental fitness, coaching pentru performanță.
  • Relații – coaching de cuplu, consiliere parentală, consiliere vocațională, constelații sistemice familiale. 

De asemenea, pentru a susține angajații și companiile în demersul de a construi culturi organizaționale centrate pe starea de bine, Centrul Eka livrează și programe de mental health, employee wellbeing & engagement, care includ: consiliere psihologică, workshopuri, ateliere tematice inedite (ateliere de lumânărit, respirație somatică, muzicoterapie, teatru de improvizație, terapie culinară etc.), sesiuni Q&A cu experții centrului, care pot fi organizate în spațiul Eka, la sediile companiilor sau în alte locații.

Anca Amariei ajută oamenii să își restabilească legătura dintre minte și corp, cu ajutorul respirației și al mișcării conștiente. Specializările sale sunt în terapia prin yoga, neuromindfulness, antrenamente de respirație și acordarea primului ajutor în sănătatea mintală. A dezvoltat programe de employee wellbeing pentru companii în industrii diverse, precum farma, automotive, retail, FMCG, telecom, fashion, asigurări etc. A inițiat proiecte în sectorul non-profit, prin parteneriate cu Fundația Renașterea și Asociația pentru Sprijinul Pacienților Oncologici, Special Olympics România & Internațional, Asociația Zi de Bine. Totodată, Anca are  peste 15 ani de experiență în comunicarea de brand și corporate, rolul său cel mai recent fiind de PR Manager pentru Warner Bros Discovery în regiunea EMEA. Este mentor în comunitatea She is Mom și expert CIPRA. 

După 15 ani în mediul corporate, a venit timpul pentru EKA (trad. din sanscrită “primul”, “unul”): ACEL loc în care oamenii au la îndemână toate instrumentele pentru starea lor de bine și evoluția personală. Oamenii caută  acum spații și experiențe în care să se poată bucura de prezența celorlalți, de aceea mi-am dorit ca Eka să existe și ca spațiu fizic, după o lungă perioadă în care am fost constrânși să operăm online. Eka este unic prin reuniunea de servicii sub aceeași umbrelă. Nu exista un loc în care psihoterapia să fie sub același acoperiș cu yoga, masajul, terapia posturală, coaching-ul de cuplu sau pentru performanță. Așa că noi l-am creat! Personal, îmi doresc ca Eka să facă oamenii mai fericiți, angajații mai productivi, familiile mai echilibrate”, a declarat Anca Amariei, cofondator Eka - Centrul Stării de bine.

Matei Stănculescu este psihoterapeut, trainer, coach ACC și mental fitness. Lucrează de peste cinci ani cu lideri din industrii diverse precum tech, audit, consulting, automotive, farma, retail, media etc. și creează programe de creștere a performanței pentru top management și echipele lor. Are experiență de peste opt ani ca antreprenor în industrii creative (muzică și divertisment) și consultant în managementul schimbării, iar în ultimii ani este invitat constant la emisiuni TV și speaker la conferințe de specialitate. Alături de Sandra Jitianu, a adus în premieră în România programul de mental fitness dezvoltat de Shirzad Chamine, profesor la Stanford și fondator al Positive Intelligence.

Eka a venit ca un pas firesc în dezvoltarea mea, după mulți ani în care m-am aventurat în domeniul televiziunii și al antreprenoriatului. Mi-am găsit chemarea în lucrul cu oamenii, în cabinet, în teambuilding-uri sau retreat-uri transformaționale. Pe lângă specializările mele în psihoterapia centrată pe persoană, fitness mental, focusing și training, aducem la Eka o mulțime de specialiști gata să abordeze Omul din toate unghiurile sale, multidisciplinar, cu blândețe și tact”, a afirmat Matei Stănculescu, psihoterapeut și cofondator Eka - Centrul Stării de bine.

Diana Iosu este specialist cu peste 25 de ani de experiență în comunicare, dintre care 20 de ani în companii precum Vodafone și Telekom România, iar din 2018 fondatoarea agenției de comunicare full service DiFine PR. Portofoliul actual al clienților agenției include NN, Sodexo, Alexandrion Group, Stefanini, Seedblink, Black Sea Fund, GapMinder VC, acceleratorul de startup-uri Techcelerator, Growceanu, Goldring, Restart Energy, Tema Energy, Romcab, Cognite, Bitcoin Romania, Tradesilvania, Undelucram.ro, ClujHub, bpv Grigorescu Ștefănică și peste 100 de start-upuri de tehnologie. Pe lângă serviciile complete de PR, comunicare și consultanță în afaceri, agenția organizează, de asemenea, evenimente de tehnologie și de afaceri (ex. NASA Space Apps Challenge, TechFest, Fuckup Nights Bucharest). Diana este, de asemenea, instructor de zumba și de yoga, pe care le practică activ de 20 de ani.

Organizația Mondială a Sănătății a revizuit încă din 2007 definiția sănătății și a stării de bine, menționând că acestea nu mai înseamnă doar absența bolii, ci un echilibru în plan fizic, mental, social. Așadar, este vital să ne simțim bine în corp, să ne putem gestiona emoțiile și să avem relații sănătoase cu cei din jur, în plan personal și profesional. În ceea ce mă privește, pe lângă pasiunea pentru arta comunicării, am avut o preocupare constantă pentru echilibrul și armonia dintre corp și minte. Practic yoga de 20 de ani, investesc constant în dezvoltarea mea personală și regăsesc această tendință atât în rândul echipei, al apropiaților, dar și al clienților”, a declarat Diana Iosu, fondator al agenției de comunicare DiFine PR si partener EKA.

În urma alianței dintre EKA și DiFine PR, atât angajații DiFine PR, cât și clienții agenției beneficiază de acces preferențial la serviciile centrului.

Video despre Centrul Eka disponibil aici: https://youtu.be/zjozPdJvkVo. (video credits: Flobo.ro)  

 ***

Despre EKA

Eka - Centrul Stării de Bine a fost lansat în 2022 și este primul hub cu servicii integrate de psihoterapie, wellbeing și dezvoltare personală, disponibile într-un spațiu fizic. Centrul propune o abordare integrată a sănătății și stării de bine prin sesiuni individuale, evenimente de grup, ateliere, activități corporate de employee engagement, retreat-uri transformaționale. Centrul Eka aduce peste 20 de specialiști certificați în psihoeducație și coaching, terapii somatice, fitness mental, consiliere de cuplu și vocațională și multe altele. Partenerii Eka - Centrul Stării de Bine sunt Matei Stănculescu, Anca Amariei și Diana Iosu.