Asociația Profesională a Emitenților de Tichete susține demersul autorităților de a impulsiona procesul de vaccinare. În această perioadă, 350.000 de români pot primi o alocație de hrană, sub forma tichetelor de masă, în valoare de 100 de lei, dacă se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare. Emitenții autorizați de tichete de masă pe suport hârtie (Edenred România, Sodexo România și Up România) s-au mobilizat rapid și au livrat deja către direcțiile de sănătate publică din toată țara tichetele de masă.

„Multe dintre țările din Uniunea Europeană au eliminat parțial sau total restricțiile, după ce a fost vaccinat un procent semnificativ din populație. Avem încredere că acest proiect va da rezultate pe plan local, cunoscând din experiența internațională că biletele de valoare sunt instrumente eficiente pentru implementarea politicilor sociale. Emitenții de tichete sunt pregătiți să susțină desfășurarea acestui program, prin infrastructura și know-how-ul de care dispun”, a declarat Manuel Fernandez Amezaga, Vicepreședinte Asociația Profesională a Emitenților de Tichete.

Tichetele de masă pot fi ridicate din centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, în cadrul cărora a fost efectuat rapelul. Cei care s-au vaccinat după data de 3 septembrie 2021, dar nu au ridicat încă tichetele, au la dispoziție 60 de zile pentru a se prezenta la centrul de vaccinare și pentru a le solicita. Acestea se înmânează personal, doar pe baza registrului de evidență a persoanelor imunizate împotriva SARS-COV-2. Nu este necesară completarea niciunui document suplimentar pentru a primi tichetele de masă în valoare de 100 de lei.

Tichetele de masă pentru persoanele vaccinate se emit pe suport hârtie și se personalizează cu numele beneficiarului în momentul predării lor. Aceste tichete pot fi utilizate în orice magazin alimentar sau restaurant partener al emitentului de tichete. Lista comercianților care acceptă la plată tichetele de masă se regăsește pe website-ul fiecărui emitent în parte.

***
Despre Asociația Profesională a Emitenților de Tichete
Asociația Profesională a Emitenților de Tichete (APET) a fost înființată în 2004 cu scopul principal de a promova și susține interesele profesionale ale membrilor și partenerilor săi implicați în sistemul de tichete din România (angajatori, comercianți, beneficiari ai tichetelor). Membrii fondatori ai APET sunt Edenred România, Sodexo România și Up România. Asociația oferă consultanță, resurse și studii privind impactul politicilor publice implementate prin intermediul biletelor de valoare pe plan intern, dar și la nivel internațional.

Din anul 2017, APET este și membră a Social Vouchers International Association (SVIA). Mai multe detalii pot fi accesate pe website-ul asociației: https://www.apet-romania.ro/.

Photo by Mufid Majnun from Unsplash