Spitalul Județean de Urgență "Sf. Pantelimon" din Focșani, una dintre unitățile medicale puternic afectate de pandemia de Covid-19, după ce mai multe cadre medicale au fost contaminate, a accesat mecanismul de urgență deschis de Salvați Copiii România, pentru întărirea capacității sistemului medical românesc. În urma solicitării, organizația dotează spitalul cu un laringoscop cu fibră optică, 25 de termometre no touch, echipamente de protecție (mănuși, bonete, botoși, măști) și soluții de dezinfectat, care vor susține 130 de medici și 1.000 de asistente și infirmiere.

Valoarea totală a dotării este de 14.830 Euro, aparatura medicală fiind achiziționată cu sprijinul GSK. 
Până în acest moment, 42 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecție și aparatură performantă. Peste 5.000 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu 169.302 de echipamente și materiale medicale indispensabile.
 
În perioada următoare, Salvați Copiii România va continua dotarea spitalelor cu echipamente de protecție și aparatură medicală (ventilatoare, termometre no touch, aparate de dezinfectare, laringoscoape, videofibroscoape, nebulizatoare) pentru:
• Spitalul Județean Cluj-Napoca - Neonatologie I
• Spitalul Județean Cluj-Napoca - Neonatologie II
• Spitalul Județean Cluj-Napoca - Secția ORL
• Spitalul Grigore Alexandrescu secția ORL
• Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu București
 
Până în prezent, au fost colectate fonduri totale în valoare 607.841 Euro, din care, 512.801 Euro prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, BCR, GSK, Garanti BBVA Group, Penny Market România, Libris.ro, Kimberly-Clark, Pfizer, Alliance Healthcare România, Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" și Asociația Club Sportiv "RO Club Maraton". DPD România asigură transportul gratuit al echipamentelor.

De asemenea, suma de 95.040 Euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor. Donațiile sunt așteptate în continuare în contul RO43RNCB0071011434790083, online pe site-ul Salvați Copiii și pe Bursa Binelui, dar și prin SMS la numărul 8844 – text SALVEZ – donație lunară de 2 Euro. 
 
***
De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul  copilului.
 
În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. 
 
Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. 
 
În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

Despre GSK
GlaxoSmithKline - una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al cărei portofoliu are la bază o substanțială activitate de cercetare şi dezvoltare. GlaxoSmithKline se dedică îmbunătățirii calității vieții oamenilor, ajutându-i să realizeze mai multe, să se simtă mai bine și să trăiască mai mult.