Valeria Racila van Groningen si Fundatia Olimpica Romana sustin campionii aflati la senectute.
 
”Sportivii trebuie sa fie alaturi de sportivi. Aceasta a fost ideea de la care am pornit acum 13 ani cand am inceput sa organizam intalnirile cu fosti sportivi cu ocazia Craciunului si a sarbatorilor pascale. Aceste evenimente inseamna pentru multi dintre ei o evadare din singuratetea propriului camin si de la problemele medicale aparute odata cu intaintarea in varsta. In plus, vreau sa cred ca noi, sportivii, stim sa fim buni prieteni, legati fiind de momente cu adevarat deosebite”, a povestit Valeria Racila van Groningen.

La intalnire au fost prezenti campioni – fosti sportivi, antrenori si tehnicieni din sport. Printre cei prezenti s-au numarat: Leon Rotman, primul dublu campion olimpic al Romaniei, Geta Pitica, campioana mondiala la tenis de masa, Nicolae Nedeff, unul dintre cei mai titrati antrenori de handbal din lume, Marina Jippa, Dragos Hadarca, Viorica Rohan Udrescu, Victor Moceani, Silviu Dumitrescu, Dumitru Betiu, Ioan Sabau, Alexandru Mogos, Zoro Fiat, precum si altii.

Evenimentul s-a desfasurat cu sprijinul unor partneneri de traditie: Anca Mitu, Manager General Club Cortina si Privileg Catering, Mega Image, Adina Gheorghe, Manager Marketing & PR Burda Romania si Ursus Breweries prin Mihai Barsan, Vice-Presedinte Marketing Ursus Breweries.
Evenimentul face parte dintr-un program mai amplu al fundatiei, care se numeste ”Impreuna pentru sportivii Romaniei” si este sustinut de Unicredit Bank si Telekom Romania. Acesta este menit sa sprijine acei fosti sportivi care intampina dificultati din cauza unor probleme de sanatate. Fundatia Olimpica Romana le ofera sprijin financiar pentru achizitionarea de medicamente si alte obiecte medicale de uz frecvent.

***
Fundatia Olimpica Romana este o organizatie non-profit, apolitica si non-guvernamentala, care sustine dezvoltarea tinerilor sportivi, promoveaza sportul si principiile unei vieti sanatoase si ofera sprijin sportivilor romani aflati in situatii deosebite de viata.  Spiritul si valorile olimpice reprezinta fundamentul Fundatiei Olimpice Romane. Principalele valori care ghideaza fundatia, atat in proiectele desfasurate, cat si prin partenerii cu care colaboreaza sunt respectul, excelenta si prietenia.

Date de contact
Carmen Ghia
Specialist Marketing
Fundatia Olimpica Romana
Mail: carmen.ghia@fundatiaolimpica.ro