Asociaţia Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională derulează proiectul Sănătate ca la carte împreuna cu Lidl pentru un viitor mai bun.

Scopul proiectului este de a dezvolta deprinderi pentru o viaţă echilibrată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani prin adaptarea conţinutului activităţilor şcolare şi continuarea procesului de învăţare în familie. Provocarea pe care o propune acest proiect este adoptarea in familie a unui stil de viaţă sănătos şi asimilarea de către copii a cunoştinţelor necesare pentru a lua decizii corecte.

Elementul central al proiectului îl constituie editarea şi tipărirea cărţii Sănătate ca la carte sub semnătura Dr. Florin Ioan Bălănică şi Dr. Elena Iuliana Mihai. Având forma unei reviste de aplicaţii şcolare, cartea conţine 36 de pagini ilustrate, pline de informatii utile pentru copii şi părinţi, jocuri şi aplicaţii educative, reţete sănătoase pentru cei mici şi familiile lor. Cartea va fi tipărită în 10.000 de exemplare care vor fi distribuite în reţeaua de şcoli cu clase Step by Step.
Pornind de la conţinutul lucrării, formatorii CDEP au elaborat activităţi de învăţare în care vor antrena 160 de învăţători din învăţământul primar din oraşele Alba-Iulia, Bihor, Bistriţa, Constanţa şi Bucureşti. Învăţătorii vor utiliza activităţile de învăţare la clasa astfel încât copiii şi familiile lor vor asimila prin joc noţini importante pentru un trai sănătos.

Proiectul se va derula pană la sfărşitul anului, urmând ca de rezultatele sale să beneficieze 40.000 de copii şi 3000 de cadre didactice din sistemul public de învăţământ.

***
Background
Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională (www.stepbystep.ro ) este o organizaţie neguvernamentală, membră a Asociației Internaționale Step by Step, care de peste 20 de ani promovează principiile democratice în educaţia şi protecţia copilului. Alternativa educationala Step by step este prezentă în peste 250 de şcoli din sistemul public din România. Anual Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare formeaza peste 3000 de cadre didactice din invatamantul prescolar si primar.

Lidl este prezent în 30 de ţărti din toată lumea şi operează aproximativ 10.000 de magazine şi peste 140 de centre logistice în 27 de ţări din Europa.
Lidl are aproximativ 215.000 de angajaţi, dintre care 5000 în România unde retailer-ul german are deschise peste 200 de magazine şi 4 centre logistice. Misiunea Lidl în România este aceea e a le oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente.

Sursa
www.stepbystep.ro