Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.

"VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât aceștia să aibă un lucru mai puțin de înfruntat: singurătatea.”
– a declarat Katie Rizvi, fondatoarea Asociației Little People România.
 
Boala le perturbă realizarea etapelor de dezvoltare, cum ar fi creșterea independenței și cariera / realizarea obiectivelor de educație, și, de asemenea, interferează cu relațiile sociale. Tratamentele împotriva cancerului pot provoca pacienților experimentarea unei serii de efecte secundare fizice și psihice, inclusiv durere, oboseală, afectarea imaginii legate de propriul corp (cicatrici, alopecie, amputație) depresie, anxietate. La nivel social, tratamentul medical poate provoca izolare față de colegi. Aceștia sunt în căutarea celor care trec prin experiențe similare, au aceleași întrebări, provocări, și în care găsesc înțelegere, apreciere, comunicare, interese comune, care nu ii vor judeca, nu îi vor stigmatiza, nu îi vor ignora atunci cand se simt neînțeleși și neajutorați. 
 
VIA – aplicația mobilă pe care Asociația Little People România a dezvoltat-o pentru tinerii adulți afectați de cancer cu vârsta 18-39 de ani, prin intermediul finanțării primite din partea companiei Lidl România, le va schimba viața, oferindu-le oportunitatea de a beneficia de un spațiu securizant, virtual, în care sa poată comunica între ei, să îți poată împărtăși experiența liberi, să pună întrebări și să afle răspunsuri de la persoane care au trecut prin același tratament, să poată lega prietenii cu persoane față de care nu au teama de a fi respinși, care îi înțeleg și le oferă siguranță că nu sunt singuri în această luptă. 
 
Cu cât vor cunoaște mai multe detalii despre boala cu care se confruntă, cu atât se vor simți mai siguri și mai puternici. Aplicația este disponibilă gratuit tuturor tinerilor adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din țară. VIA înseamnă împreună. 
 
VIA, disponibilă pe telefoane mobile cu sisteme de operare IOS și Android, poate fi descărcată din iTunes sau GooglePlay și le permite utilizatorilor să își creeze propriul profil public, în timp ce anumite informații cu caracter personal sunt securizate și nu vor putea fi vizualizate de orice utilizator permițând opțiuni de filtrare pentru funcția de potrivire precum tipul cancerului, locație, interese, etc. Imediat ce aplicația generează potriviri, utilizatorii sunt liberi să se contacteze unul pe celalalt. Astfel de cereri de interacțiune pot fi acceptate sau respinse, după preferință. Aplicația mobilă va trimite, de asemenea, notificări cu privire la viitoarele întâlniri, seminarii și oportunități de socializare. 
 
 
Mai multe detalii despre aplicația VIA pot fi găsite pe www.viaapp.eu