Secția de pediatrie de la Spitalul Municipal Oltenița, județul Călărași, unde aproximativ 1.000 de copii ajung, lunar, la camera de gardă și ambulatoriu, în vreme ce 120 de copii au nevoie de spitalizare și îngrijire continuă, va fi reabilitată, printr-un efort conjugat al Zewa și Salvați Copiii România.  Astfel, Spitalul din Oltenița va beneficia de renovarea grupurilor sanitare din secția de pediatrie, pentru a îndeplini standardele moderne de igienă și confort. Acest demers vine ca urmare a recentei campanii în care Zewa a direcționat 1% din valoarea vânzărilor realizate în perioada 15 mai - 15 iulie 2023, pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale. Investiția totală se ridică la 50.000 de euro.

 

„Ne-am asumat un angajament ferm de a contribui la îmbunătățirea condițiilor din spitalele de pediatrie și suntem entuziasmați să vedem că publicul împărtășește aceeași viziune cu noi. În parteneriat cu Organizația Salvați Copiii România și prin direcționarea a 1% din vânzările noastre din perioada promoției, planificăm să aducem transformări esențiale secției de pediatrie de la Spitalul Municipal Oltenița. Este un pas major către crearea unui mediu mai sănătos și confortabil pentru micii pacienți și familiile lor”, a declarat Iulia Pascu, Brand Manager Consumer Tissue South East Europe în cadrul Essity (deținătorul mărcii Zewa).

 

Bolile aparatului respirator continuă să fie o cauză majoră de deces pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 4 ani, după afecțiunile  din perioada perinatală. Astfel, în anul 2021,  conform celor mai recente date procesate de INS, dintre cele 1.233 de decese survenite la copiii mai mici de 4 ani, 287 au fost cauzate de afecțiuni respiratorii, 379 de afecțiuni din perioada perinatală, iar 277 au fost cauzate fie de malformații și anomalii cromozomiale, fie de leziuni traumatice și otrăviri.

 

"Investiția în reabilitarea și dotarea secțiilor și spitalelor de pediatrie este o prioritate pentru Salvați Copiii România, mai ales că rezultatele se cuantifică direct într-un act medical cât mai eficient și în sănătatea copiilor noștri. Disparitățile sociale care există în România nu trebuie să se reflecte și în starea sistemului sanitar, pentru că drepturile la viață, la sănătate și la tratament medical de calitate sunt, în mod imperios, egale pentru toți copiii”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii.

 

Prin programul de dotare și reabilitare a maternităților, secțiilor de terapie intensivă neonatală și de pediatrie, derulat de Salvați Copiii România, echipamente medicale performante au ajuns la 107 unități medicale din toate județele țării, investind peste 8.900.000 de euro.

 

„Suntem conștienți de responsabilitatea enormă pe care o avem în fața comunității noastre. Fiecare zi aduce noi provocări în oferirea serviciilor medicale, mai ales atunci când ne gândim la copiii care trec pragul spitalului nostru. Parteneriatul cu Zewa și Organizația Salvați Copiii România ne oferă o șansă reală de a îmbunătăți condițiile în care ne îngrijim de sănătatea lor. Este o mărturie a faptului că, atunci când comunitatea și sectorul privat colaborează, putem atinge standarde mai înalte și putem asigura un viitor mai bun pentru cei mici”, a declarat Ion Cîmpeanu, Managerul Spitalului Municipal Oltenița.

 

Proiectul vizează renovarea a 10 grupuri sanitare dedicate pacienților din secția de pediatrie a Spitalului Municipal Oltenița. Lucrările de modernizare vor debuta în luna septembrie, iar conform estimărilor, acestea vor fi finalizate la începutul lunii noiembrie. Această inițiativă are scopul de a îmbunătăți condițiile de igienă și confort pentru pacienți și personalul medical, contribuind la creșterea calității serviciilor medicale oferite în cadrul spitalului.

 

***

 

Despre Essity

Essity este o companie globală, lider în domeniul igienei și îngrijirii sănătății, cu o prezență puternică pe piața mondială. Înființată cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții prin soluții de igienă și sănătate de înaltă calitate, Essity oferă consumatorilor produse care fac diferența în viața acestora și a familiilor lor. Avem o gamă largă de mărci puternice, inclusiv mărcile lider la nivel mondial TENA și Tork, dar și alte mărci bine-cunoscute precum Zewa, Libresse, Libero, JOBST, Leukoplast, Knix, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, pe care le comercializăm în aproximativ 150 de țări din întreaga lume. Sediul nostru principal este situat în Stockholm, Suedia, iar acțiunile noastre sunt listate pe NASDAQ Stockholm. Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați site-ul nostru www.essity.com.

 

Despre Zewa

Zewa este una dintre mărcile de top ale companiei Essity si este lider de piață în categoria produselor din hârtie din România. Cu o experiență vastă de peste 50 de ani, Zewa pune la dispoziția consumatorilor o gamă diversificată de produse, precum hârtie igienică uscată și umedă, role de bucătărie, șervețele faciale și batiste nazale, precum și șervețele de masă. Istoria brandului Zewa începe în anul 1960, când a fost deschisă prima fabrică în orașul Mannheim-Waldhof, Germania, unde a fost inaugurată prima linie de producție dedicată produselor din hârtie de uz casnic.

Viziunea Zewa este aceea de a îmbunătăți calitatea vieții consumatorilor prin intermediul soluțiilor în materie de igienă. În ultimii ani, Zewa a dezvoltat o serie de noi produse, precum hârtia igienică cu AquaTube®, singurul tub dizolvabil de pe piață, hârtia igienică în 5 straturi, Zewa Just1, șervețelele faciale și batistele nazale cu tehnologie inovatoare, care nu se destramă în cazul spălării accidentale la mașina de spălat, dacă sunt uitate in buzunarele hainelor. Pentru mai multe informații despre Zewa, vă invităm să vizitați site-ul nostru www.zewa.ro.

 

Despre Organizația Salvați Copiii

De 33 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societate și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obține progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viața acestora. Peste 3.369.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.