Initiativa este un indemn la actiune si solidaritate: ,,Port bandana, pentru ca imi pasa!”. Semnificatia esarfei purtata de pacienti atunci cand trec prin tratamentul oncologic poate fi transformata intr-un simbol al incurajarii si solidaritatii. Purtata pe cap, la gat, la incheietura mainii, bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin aceasta lupta: ,,Nu e rusinos sa purtati bandana, suntem alaturi de voi!” 

Bandanele special pregatite pot fi comandate in schimbul unei donatii simbolice de 10 lei, pe pagina de Facebook Asociatia Little People Romania sau la oana@thelittlepeople.ro. 

Totodata, cei care doresc sa fie solidari cauzei, pot trimite fotografii purtand propriile bandane, la adresa de email mentionata sau pot posta direct pe pagina social media a asociatiei. Asteptam fotografii din toate colturile lumii. Invitatia de a purta bandana va fi transmisa si unui numar considerabil de personalitati publice, vedete, bloggeri, formatori de opinie, tineri supravietuitori de cancer. Prima editie a campaniei, din 2014, s-a desfasurat cu implicarea activa a mai mult de zece mii de oameni. 

In 4-15 februarie vom incerca sa fim in mijlocul publicului larg, in malluri, scoli, gradinite, facultati, pe sectiile de oncopediatrie din intreaga tara. De asemenea, actiunile propuse se inscriu in seria de evenimente si intalniri strategice, organizate la nivel european cu ocazia acestei zile. Din anul 2011, SIOPE – The European Society of Paediatric Oncology (Societatea Europeana de Oncologie Pediatrica) celebreaza Ziua Internationala de Lupta Impotriva Cancerului si organizeaza campanii de constientizare in Parlamentul European cu scopul de a atrage atentia asupra celor mai importante nevoi si provocari ale copiilor si famiiile acestora, care se confrunta cu cancerul.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment si despre activitatea Asociatiei Little People Romania va rugam contactati: Oana Rusu, e-mail: oana@thelittlepeople.ro,  tel: 0743 773 843.

###
Despre Asociatia Little People Romania:
Cu o experienta de peste 19 ani in programe de suport psihosocial, asociatia ofera o serie de servicii de inalta calitate, evenimente complexe pentru tinerii supravietuitori de cancer, profesionalism in coordonarea voluntarilor, sprijin material al sectiilor din spital, grija si implicare constanta din partea unei echipe dedicate. Programul de suport al pacientilor a fost elaborat pentru a crea un standard de calitate a interventiilor psiho-sociale oferite in sprijinul copiilor si tinerilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora. Dorim ca acest program sa devina o parte integranta a strategiei de tratament in unitatile de oncopediatrie din Romania, fiind deja implementat cu succes in 8 sectii de oncopediatrie din tara, din 5 orase: Cluj, Bucuresti, Timisoara, Iasi si Targu-Mures. Incepand cu luna februarie 2013, activitatea asociatiei s-a extins si in doua centre de oncopediatrie din Chisinau, Republica Moldova. In 2006, Asociatia Little People a infiintat Clubul Temerarii - comunitatea adolescentilor romani, care au invins cancerul - ce numara astazi, aproape 400 de membri din 123 de localitati, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc in randul adolescentilor si al tinerilor adulti afectati de cancer si totodata una dintre cele mai active comunitati de acest gen din Europa. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociatia Little People ofera suport atat tinerilor care au finalizat tratamentul cat si fratilor si surorilor acestora, asigurand sustinere reciproca si facilitand reintegrarea lor reusita in viata de adolescent sau tanar adult dupa tratament. Grupul pune la dispozitia membrilor oportunitati de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare in cariera, precum si o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabara de Vara Temerarii si Gala de Craciun. Acest lucru le ofera un puternic sentiment de apartenenta si suport real din partea unor tineri care au trecut prin aceeasi experienta ca si ei.

 Mai multe detalii: www.thelittlepeople.ro sau https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania
 
Activitati realizate de Asociatia Little People pe orase in perioada 4-15 februarie 2015
# 4 februarie - Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului, debutul campanie i,,Zilele Bandanei!”
# 4 februarie, Bake Sale ,,Zilele Bandanei” eveniment caritabil, orele 17:00-22:00, Seneca Anticafe, str. Arhitect Ion Mincu, Nr. 1, Bucuresti
# 4 februarie, Licitatie spectacol Teatru de Improvizatie Idiot, Club Oxford, ora 20.00, Iasi
# 8 februarie, Licitatie spectacol Teatru de Improvizatie, Arte Bar, ora 19.00, Iasi
# 9-15 februarie, vanzare bandane personalizate Voila Cafe, Iasi
# 10-15 februarie, expozitie pictura a Liceului Alexandru Ioan Cuza Iasi, Librarium Palas, Iasi
# 10-11 februarie, Atelier pictura sustinut de artisti plastici Carturesti Palas, Iasi
# 12 februarie, Atelier pictura sustinut de artisti plastici, orele 17.00-19.00, Librarium Palas, Iasi
# 13 februarie, flash mob elevii Liceului Alexandru Ioan Cuza Iasi, ora 16:00, Palas, Iasi
# Activitati zilnice pe tema bandanelor realizate in sectiile de oncopediatrie din tara (Cluj-Napoca, Timisoara, Bucuresti, Iasi, Targu-Mures) si din Republica Moldova, perioada 4-15 februarie
# 12 februarie, Licitatie de tablouri eveniment caritabil, ora 18:30, Chios Events Hall, Cluj-Napoca, 
# 13 februarie, ,,Dare to care” concert caritabil, ora 19:00, Casa Boema, Cluj-Napoca, 
# 15 februarie, Concert caritabil, Carrefour Felicia Iasi
# Intalniri in spital cu tinerii supravietuitori, membrii Clubului Temerarii
#  februarie, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii  ,,Sfanta Maria”, Iasi
# februarie, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii, Pediatrie  II, Cluj-Napoca
#  februarie, Spitalul de Urgenta pentru Copii ,,Louis Turcanu”, Timisoara
# februarie, Institul Oncologic ,,Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ,,Marie Curie”, Institutul Clinic Fundeni, Pediatrie I si Pediatrie II
#  februarie, Institutul Oncologic ,,Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca

Campanii de strangere de fonduri ,,Cumpara o bandana. Arata ca esti solidar!”
# 7 februarie, intre 10:00-21:30, Cora Lujerului, Bucuresti
# 7 februarie, intre 10:00-21:30, Polus Center Cluj, Cluj-Napoca
# 7 februarie, intre 10:00-21:30, Promenada Mall, Targu-Mures
# 8 februarie, intre 10:00-21:30, Sun Plaza, Bucuresti 
# 13 februarie, intre 10:00-21:30, Cora, Cluj-Napoca
# 13 februarie, intre 10:00-21:30, Iulius Mall, Timisoara
# 13 februarie, intre 10.00-20.00, Palas Mall, Iasi
# 15 februarie, intre 10.00-20.00, Palas Mall, Iasi
# 15 februarie, intre 10:00-21:30, Baneasa Shopping City, Bucuresti
# 15 februarie, intre 10:00-21:30, Iulius Mall, Cluj-Napoca
# 15 februarie, intre 10:00-21:30, Iulius Mall, Timisoara
# 15 februarie, intre 10:00-21:30, Metro Stauceni, Chisinau, Republica Moldova
 
Toate evenimentele care urmeaza sa fie confirmate for fi transmise publicului larg prin intermediul paginii de facebook a Asociatiei Little People: https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania