In perioada 25 - 27 mai 2016, cinci dintre membrii echipei proiectului implementat de A.N.C.A.A.R. Iasi, in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany si Fundatia Ancora Salvarii au participat la un schimb de experienta Romania - Olanda, tara cu bogata si relevanta experienta in interventia in cazul persoanelor cu autism. 

Proiectul „Servicii specializate inovative pentru copii si tineri cu autism si apartinatori ai persoanelor cu dizabilitati din judetul Iasi”, co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa, se desfasoara pe parcursul acestui an, iar unul dintre obiectivele proiectului vizeaza cresterea capacitatii organizationale a A.N.C.A.A.R. Iasi si a partenerilor in proiect prin organizarea unui schimb de experienta, cu participarea unora dintre membrii echipei de proiect. Scopul implementarii activitatii este de a imbunatati calitatea serviciilor oferite de organizatiile participante prin expunerea la modele noi, avansate, pentru a prelua si adapta informatiile in interventia asupra beneficiarilor proprii. 

Vizita s-a desfasurat in baza unui acord de parteneriat incheiat cu organizatia olandeza ”International Association of Autism Specialists”, iar programul celor 3 zile ale schimbului de experienta a cuprins un numar de 7 vizite in: centre de zi pentru copii si adulti, forme de munca pentru persoane cu dizabilitati, forme de locuire pentru persoane cu dizabilitati. 

***
Despre A.N.C.AA.R. Iasi
A.N.C.AA.R. Iasi este o organizatie nonguvernamentala si non-profit infiintata in 2003, ce are ca misiune imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu autism si a familiilor acestora. Proiectele asociatiei urmaresc abordarea multidisciplinara in identificarea, cunoasterea si satisfacerea necesitatilor si drepturilor persoanelor cu autism. A.N.C.A.A.R. Iasi este membra a Federatiei pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist.
 
Despre Fundatia Serviciilor Sociale Bethany
Fundatia Serviciilor Sociale Bethany este o organizatie non-guvernamentala si non-profit care urmareste imbunatatirea vietii persoanelor dezavantajate, in special a copiilor si a familiilor, oferind servicii sociale si promovand practici profesioniste in asistenta sociala. Cu 21 ani de activitate in Romania, programele fundatiei vizeaza in special prevenirea separarii copilului de familia biologica, promovarea unor practici profesioniste in lucrul cu copiii cu nevoi speciale sau care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, centre de reeducare sau penitenciare, familii defavorizate), si nu in ultimul rand  promovarea voluntariatului ca modalitate de implicare in viata comunitatii.
 
Despre Fundatia Ancora Salvarii
Fundatia Ancora Salvarii este o organizatie crestina, non-profit, care are ca scop ajutorarea oamenilor aflati in dificultate, in mod special a persoanelor cu dizabilitati sau boli cronice, indiferent de rasa, religie, nationalitate etc.
Viziunea fundatiei este sa dezvolte proiecte prin care sustine unele din nevoile existente, neacoperite in comunitate.
 
 
Pentru informatii suplimentare, persoana de contact: Carmen Gherca, Coordonator PR si comunicare, tel: 0729/914.094; e-mail: contact@ancaar-iasi.ro