Vineri, 09 octombrie 2015, Organizatia Umanitara CONCORDIA a inaugurat Centrul de Servicii Sociale Casa ALEXANDRA in Ploiesti, Str. Democratiei nr. 19, Judetul Prahova.
 
Evenimentul s-a bucurat de prezenta autoritatilor locale, dintre care mentionam Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Prahova, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, Sectia nr. 4 Politie, Scoala Gimnaziala nr. 19 Ploiesti, precum si a colaboratorilor de la Asociatia ARESEL. 
 
Copiii de la Casa ALEXANDRA au pregatit un spectacol special din care nu au lipsit un moment poetic pe tema libertatii copilariei, cântecul african “Noi mergem in lumina”, un dans contemporan pe care l-au numit “Marionetele” si multe alte surprize.
 
Centrul de servicii pentru copii si familii Casa ALEXANDRA dispune de 36 de locuri pentru copii, inclusiv de etnie roma, din cartiere sarace ale Ploiestiului. Centrul ofera o masa calda, programe educationale de tip scoala dupa scoala pentru copii, programe de terapie si recuperare prin acordarea de servicii de specialitate: consiliere psihologica, psihopedagogica si logopedica, dar si activitati muzicale, ludice si sportive.

De asemenea, Casa ALEXANDRA ofera sprijin pentru gasirea unui loc de munca pentru familii, informare pentru sanatate, consiliere psihologica si sprijin pentru acces la servicii publice. 
 
***
Despre CONCORDIA
CONCORDIA este o organizatie independenta, neguvernamentala si non - profit, cu un istoric de peste 24 de ani in România, care are ca misiune sustinerea si (re)integrarea sociala, familiala, scolara si profesionala a copiilor, tinerilor si familiilor aflate in dificultate, spre o viata independenta si autonoma. 
 
Proiectele noastre se deruleaza in Bucuresti, Ploiesti si Aricestii Rahtivani, Judetul Prahova, si se adreseaza unui numar de peste 1.500 de copii si tineri in fiecare an.
 
Elena Mihaela MITITELU
Coordonator Relatii Publice