Asociatia Little People Romania organizeaza pentru al saselea an consecutiv Gala de Craciun Temerarii, eveniment in cadrul caruia, tineri romani supravietuitori de cancer, membrii comunitatii Temerarii, devenita  in timp cea mai mare si activa comunitate de tineri supravietuitori de cancer din Europa – vor celebra victoria asupra bolii, intr-un decor de sarbatoare. Evenimentul are loc in data de 11 decembrie la Cluj, la Grand Hotel Napoca incepand cu ora 18:30, iar tema  aleasa este „Staruri de la Hollywood”. 
 
Gala de Craciun Temerarii este un eveniment exclusiv dedicat tinerilor supravietuitori, fiind organizata anual pentru a sarbatori povestile de succes ale acestora, si nu in scopul strangerii de fonduri. Evenimentul din acest an va reuni aproximativ 150 tineri cu varste intre 14-24 de ani. La eveniment vor mai participa oficialitati, doctori oncologi si sponsori, care au sustinut Asociatia Little People pe toata durata anului si au avut incredere in profesionalismul serviciilor puse la dispozitie domeniului oncopediatric.
 
Cei peste 150 de tineri care au confirmat prezenta vor participa la programele si activitatile recreative pregatite de Asociatia Little People, iar sederea lor va culmina cu seara Galei din data de 11 decembrie.
 
“Suntem bucurosi ca orasul in care au fost initiate proiectele asociatiei in urma cu mai bine de 17 ani, va gazdui acest eveniment special. In cadrul Galei vom sarbatori impreuna reusitele de peste an ale tinerilor care au castigat lupta impotriva bolii, precum si succesul lor in campanii de comunicare, promovare si constientizare a mesajului pozitiv al supravietuirii. Pentru noi Temerarii sunt adevarate staruri si cea mai buna sursa de inspiratie pentru cei care acum lupta cu aceasta boala.” a declarat Katie Rizvi, Fondator al Asociatiei Little People Romania si al Clubului Temerarii.
 
Asociatia Little People ofera copiilor si tinerilor afectati de cancer un program complex de sprijin psihosocial  care porneste de la diagnosticare si are in vedere urmarirea pe termen lung a pacientilor, dar si a celor care au invins boala. In anul 2013, 135 de voluntari ai Asociatiei Little People au oferit 2093 de activitati in cele 7 spitale in Romania, prin intermediul a 3592 ore de voluntariat, aditional celor 2488 de ore de interventie oferite de specialistii care coordoneaza voluntarii. In 2013, Asociatia Little People si-a extins serviicile in Republica Moldova, a inaugurat o camera de joaca si terapie in cadrul sectiei de oncopediatrie a Institutului Oncologic Bucuresti, si a dat startul programului educativ ,,Fun School” care se desfasoara in fiecare dimineata in cele doua institute oncologice din tara. Programul ,,Nu Mi-e Frica!”, reprezentat de Leul Curajos, nu este doar la dispozitia pacientilor din sectiile de oncopediatrie majore din Romania si Republica Moldova, este si preferatul tinerilor supravietuitori, care nu numai ca voluntariaza in cadrul programelor din spital, ci si contribuie la cele 4 editii ale Revistei Temerarii, disponibila pacientilor din intreaga tara.  In afara programelor de renovare, donatiilor de echipament medical si medicamente, Asociatia Little People sprijina in mod activ comunitatea medicala prin organizarea si finantarea conferintelor medicale si proiectelor de cercetare in domeniul psiho-oncologiei.
 

***
Pentru detalii suplimentare despre eveniment si despre activitatea Asociatiei Little People Romania va rugam contactati:
Oana Rusu, e-mail: oana@thelittle-people.org,  tel: 0743 773 843
 
 
Despre Clubul Temerarii:
In 2006, Asociatia Little People a infiintat Clubul Temerarii  - comunitatea adolescentilor romani care au invins cancerul - ce numara astazi, aproape 300 de membri din 85 de localitati, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc in randul adolescentilor si al tinerilor adulti afectati de cancer si totodata  una dintre cele mai active comunitati de acest gen din Europa. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociatia Little People ofera sprijin tinerilor care au finalizat tratamentul cat si fratilor si surorilor acestora si faciliteaza reintegrarea lor in scoala si in comunitate. Grupul pune la dispozitia membrilor oportunitati de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare in cariera, precum si o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabara de Vara Temerarii si Gala de Craciun. Acest lucru le ofera un puternic sentiment de apartenenta si sprijin real din partea unor tineri care au trecut prin aceeasi experienta ca si ei. 
 
Despre Asociatia Little People Romania:
Asociatia Little People Romania a fost infiintata in anul 1996 cu misiunea de a sprijini copiii si tinerii bolnavi de cancer printr-un program de interventie care presupune exercitii ce implica diverse metode de terapie prin arta, dramaterapie si ludoterapie, ajutandu-i pe pacienti sa isi invinga temerile, sa-si imbunatateasca respectul de sine, sa se familiarizeze cu procedurile medicale si mediul spitalicesc. Totodata, programele desfasurate creeaza oportunitati pentru joaca, invatare, exprimare libera, interactiuni cu cei aflati in situatii similare, precum si implicare din partea familiei, acestea fiind doar cateva din activitatile intreprinse in promovarea coping-ului si adaptarii, activitati ce au ca rezultat o rata mai ridicata de supravietuire. Asociatia Little People  ofera zilnic sprijin psihosocial si educational copiilor si tinerilor in 7 sectii specializate din Romania. 
Rezultatele notabile ale programului de suport psihosocial al asociatiei au fost marcate in 2013 prin obtinerea a numeroase distinctii la nivel national si international din partea expertilor din domeniul medical si al integrarii sociale. Programul a fost validat si recunoscut la nivel international prin obtinerea Marelui Premiu pentru Integrare Sociala oferit de Fundatia ERSTE, in urma unei competitii in care au fost inscrise peste 2.000 de proiecte. La nivel national Little People Romania a obtinut 5 premii in cadrul Galei Societatii Civile. 
 
Pentru mai multe informatii va rugam accesati: