Mesajul Presedintelui Romaniei a validat eforturile depuse in ultimii aproape 17 ani de Hope and Homes for Children Romania, pentru protejarea copiilor si familiilor vulnerabile. „Prin ceea ce faceti, dar mai ales prin cine sunteti ati reusit nu doar ca acesti copii sa aiba un loc numit ”acasa”. Ci ati daruit speranta. Dumneavoastra ati vazut suferinta si deznadejde si n-ati trecut mai departe indiferenti. Ati ascultat si ati aratat ca va pasa. Ati venit cu solutii, ati generat dezbatere, ati creat parteneriate cu autoritati publice, ati dezvoltat servicii sociale. Intr-un cuvant, ati aratat ca se poate”, a declarat presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis.

Emotia si speranta au cuprins intreaga sala a Ateneului, unde peste 700 de oameni au vibrat la unison pe acorduri de Brahms, Chopin, Piazolla, Villa-Lobos, Albinoni sau Tiberian si Dan Dediu. Pe scena au urcat artisti renumiti, care si-au pus tot talentul in slujba unei cauze nobile: speranta si o casa si o familie pentru fiecare copil. Violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licaret, Ansamblul Violoncellissimo, duo-ul de jazz Mircea Tiberian si Nadia Trohin, percutionistul Zoli Toth si actrita Ana Pepine, alaturi de soprana Irina Iordachescu au creat momente artistice emotionante, mare parte din ele prezentate pentru prima data in cadrul unei gale. Renumita echipa de graffiti Sweet Damage Crew a realizat un performance live de street art, care a fost transmis in direct pe ecranul salii Ateneului Roman. 

Concertul a fost prezentat de binecunoscuta jurnalista Amalia Enache, ambasador al Hope and Homes for Children. La eveniment au participat vedete de televiziune, muzicieni si personalitati precum: Printesa Marina Sturdza -  Presedinte de Onoare si Alexandru Tomescu – Ambasador al HHC, Andreea Raducan, Helmuth Duckadam, Dana Savuica, Magda Palimariu, Corina Caragea, Alexandra Ungureanu, Florentina Opris, Gianina Corondan, Thea Haimovitz si multi altii. 

“Institutionalizarea copilului distruge vieti. Le neaga dreptul la iubire si la familie. E o violare a drepturilor copilului. E o cale profund gresita si o problema globala. Abuziva, traumatizanta, institutionalizarea copilului e o foarte proasta investitie a banilor contribuabililor, a fiecaruia dintre noi. Eradicarea institutionalizarii ca forma de ‘protectie' a copilului e posibila in orizontul vietii noastre. Hope and Homes for Children e un varf de lance in confruntarea directa a acestei nedreptati crunte la care suntem, inca, martori. Pana la finalul anului 2022, misiunea noastra e ca nici un copil sub sase ani sa nu mai fie institutionalizat, in Europa Centrala si de Sud, iar toate tarile din regiune sa isi asume programatic protectia copilului in medii familiale, ca principiu esential in protectia copilului”, a declarat Stefan Darabus, Director pentru Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children.

“Un eveniment cu suflet pentru suflete. Am fost impresionati de daruirea celor prezenti, atat pe scena cat si in public, pentru o cauza nobila. Ne-a incantat sa constatam ca repertoriile propuse, imbinarea stilurilor si a instrumentelor, au facut sa vibreze aseara Ateneul Roman", a declarat violoncelistul Marin Cazacu, coordonatorul Ansamblului Violoncellissimo.
 
"A fost o seara foarte reusita din punct de vedere artistic si trebuie sa adresez felicitari organizatorilor - Quartz Media Production. Cred ca oamenii din sala au aratat ca apreciaza si sunt alaturi de eforturile pe care Hope and Homes for Children le face in Romania. Ma bucur ca am fost a treia oara alaturi de marea familie a Hope and Homes for Children si ca pot ajuta la expunerea ideilor, proiectelor si realizarilor lor extraordinare", a declarat pianistul Andrei Licaret. 
 
Stefan Darabus si Principesa Marina Sturdza, presedinte onorific al HHC Romania, au inmanat presedintelui BRD Groupe Société Générale, Philippe Lhotte, distinctia pentru “Responsabilitate Sociala Corporativa”, marcand astfel recunoasterea parteneriatului strategic care permite fundatiei sa continue dezvoltarea programelor de educatie si integrare sociala pentru copiii si familiile vulnerabile. 

“Multumesc pentru acest premiu de responsabilitate sociala acordat BRD, insa cei care merita recunoasterea sunt oamenii Fundatiei Hope and Homes for Children Romania. Le multumesc si angajatilor BRD care se implica si doneaza luna de luna pentru acest program. Donatiile lor sunt dublate de banca si astfel obtinem un impact mai puternic. Felicit echipa HHC, care a obtinut in aceasta seara o sustinere extrem de importanta din partea Presedintiei Romaniei. Si noi credem in aceeasi masura ca este important ca toti copiii sa beneficieze de caldura unei familii, de un trai decent si de educatie”, a spus, in discursul sau de multumire, Domnul Philippe Lhotte, Presedinte – Director General BRD.
   
Distinctia anului pentru initiativa civica a fost acordata lui Domnului Radu Negulescu si echipei XChallenge Kilimanjaro, care au excaladat varful Uhuru pentru a strange 25.000 de euro astfel incat familia Bordei, aflata in programul HHC Romania de prevenire a abandonului, sa isi poata lua o casa. 

Evenimentul a fost realizat in colaborare cu Filarmonica George Enescu.

***
Despre Hope and Homes for Children
Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) activeaza in tara noastra din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile HHC Romania si ale partenerilor sai, 5.651 de copii au fost scosi din institutii; 20.954 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 708 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1711 de copii au fost primiti in regim de urgenta si peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de HHC Romania. Organizatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Pana in acest moment, 29.680 de copii au beneficiat de serviciile organizatiei Hope and Homes Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2020 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. 

Organizatori: Hope and Homes for Children Romania, Quartz Media Production, Filarmonica George Enescu

Partener principal: Pro TV
Co-producatori: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical
Eveniment sustinut de: Adevarul Financiar, FIVE’S, Asociatia Somelierilor din Romania, Hora, Parlor
Parteneri proiect: BRD Groupe Société Générale, Pirelli, Kaufland, Arval, Baker Tilly
Parteneri media: Etiquette, Cariere, Catavencii, Igloo, Observatorul Cultural, HotNews, Business Review, Revista 22, Q Magazine, Sapte Seri, 121.ro, Acasa, Casa Mea, Onlinegallery, Actualitatea Muzicala, 4arte, Dela0, LiterNet, CSRmedia, mihaelaivan.ro, Senso TV, Social Responsibility Magazine, Societatesicultura.ro, The Art of Living, Think Outside The Box, Totul despre mame, WebCultura, Qbebe, Ziare.com, Graphic Front.