Incepand de astazi, in Centrul HelpAutism 25 de copii cu tulburare de spectru autist vor beneficia zilnic, in mod gratuit, de interventie timpurie, iar un numar nelimitat de copii cu varsta cuprinsa intre 1 si 4 ani de diagnoza precoce prin aplicare testelor internationale in autism ADOS si ADI-R, evaluare psihologica complexa insotita de plan de interventie individualizat precum si servicii gratuite de consiliere psihologica adresate membrilor familiei.
 
„Avem obligatia de a proteja si ajuta copiii, deoarece ei reprezinta viitorul societatii in care traim. Educatia si sprijinul social pentru dezvoltarea copiilor sunt doi dintre principalii piloni ai unei societati sanatoase. Am primit cu entuziasm initiativa Asociatiei HelpAutism, intrucat poate face diferenta pentru copiii cu astfel de nevoi, acoperind o arie a ajutorului social ce intampina neajunsuri. Prin aceasta donatie, Enel Cuore demonstreaza inca o data angajamentul de a oferi un sprijin fundamental comunitatilor in care grupul Enel activeaza”, a declarat Radu Cosarca, director Relatii Externe Enel Romania, in numele Enel Cuore.
 
„Ne face o deosebita placere sa anuntam deschiderea acestui prim Centru de Diagnoza Precoce si Interventie Timpurie in Autism, suntem mandri si multumim partenerului nostru Enel Cuore pentru increderea acordata, pentru sprijinul financiar consistent si pentru intelegerea de care a dat dovada fata de o nevoie stringenta din Romania. Suntem la inceputul unei calatorii frumoase pentru copiii nostri, o calatorie pe parcursul careia vom incerca sa ii ajutam sa gaseasca lumina care arde in ei, iar pentru parinti sa auda cea mai simpla dovada de dragoste, doua cuvinte care inseamna enorm - te iubesc”, a declarat Daniela Bololoi, presedinte al Asociatiei HelpAutism.
 
Centrul ofera pe langa terapie individuala programe de recuperarea variate precum kinetoterapie, terapie de grup, activitati de terapie prin arta si lucru manual, in timp ce parintii copiilor cu autism vor beneficia de consiliere gratuita. in plus, vor fi organizate cursuri de pregatire si instruire pentru cadrele didactice (din gradinite si scoli). Un numar tot mai mare de familii ce intampina aceasta provocare vor putea beneficia, gratuit, de servicii specializate, ca parte a misiunii asociatiei.
 
Centrul HelpAutism isi desfasoara activitatea in Bucuresti, pe strada Delea Noua nr. 36, de luni pana vineri, de la ora 9.00 la ora 19.00, sub sloganul „Ajuta-i sa-si gaseasca propria lumina, Ajuta-i sa poata spune Te iubesc!”
 

***
Despre Asociatia HelpAutism
Asociatia HelpAutism are ca misiune crearea de mecanisme, servicii si proiecte destinate imbunatatirii vietii familiilor copiilor cu tulburare de spectru autist si cresterea gradului de recuperare a acestora prin diagnostic precoce si interventie timpurie. De asemenea, organizatia are ca misiune si formarea de terapeuti, instruirea de cadre didactice si personal medical, in scopul integrarii in societate a unui numar cat mai mare de copii afectati de tulburare de spectru autist. Detalii despre proiectele noastre pe www.helpautism.ro.
 
Despre Enel Cuore Onlus
Enel Cuore Onlus a fost fondata in 2003 de catre Enel SpA si subsidiarele sale, intr-un efort de a crea o structura autonoma si non-profit al carei obiectiv este optimizarea resurselor filantropice ale grupului, care sa reflecte valorile exprimate in Codul Etic, dand viata initiativelor de solidaritate sociala pentru sustinerea celor ce traiesc in conditii dificile.
 
Enel Cuore este activa mai ales in Italia si in tarile unde Enel este prezenta si sustine organizatiile non-profit locale in promovarea proiectelor specifice care sa raspunda nevoilor oamenilor, familiilor si comunitatilor, prin programe concrete cu beneficii de durata si masurabile. Mai precis, Enel Cuore face donatii catre proiecte sociale, indeosebi catre acelea care se adreseaza copiilor, batranilor si persoanelor cu dizabilitati din domenii precum asistenta sociala, sanatatea, educatia si sportul. De la infiintare si pana in prezent, Enel Cuore a donat circa 52 milioane de euro si a sustinut 576 de proiecte in Italia si in strainatate.