“Intalnirile acestea sunt exceptionale, ideea nu stiu a cui a fost, dar executantii sunt oameni de suflet, care pe noi ne impresioneaza in mod deosebit, fiindca este o dovada ca cei care au facut ceva pentru sport nu sunt uitati, ci sunt pretuiti”, a povestit Silviu Dumitrescu, antrenor emerit si o figura importanta a atletismului romanesc.

Ca in fiecare an, evenimentul si-a propus sa ofere acestor campioni bucuria de a se revedea si de a rememora momente frumoase traite de-a lungul carierei sportive. Desi au scris istorie pentru Romania pe meridianele globului, multi dintre ei au fost dati uitarii. 

”Noi traim acuma din amintiri. Iar intalnirile acestea, taticule, imi vin in minte mereu. Ma intalnesc cu fosti colegi si de sport si de meserie”, a povestit Ion Boicu, antrenor canotaj.

Indiferent de varsta, acesti mari campioni pastreaza aproape de sufletul lor lumea sportului si sunt atenti chiar si la evolutia tinerilor performeri, care ne aduc atat de multa bucurie in prezent. De-a lungul timpului, proiectul a beneficiat de sprijinul permanent al unor mari campioane, fostele canotoare: Veronica Cochela, Doina Ignat si Viorica Susanu.

”Ma bucur ca am putut initia acest proiect alaturi de buna mea prietena, Valeria van Groninigen. Este un proiect de voluntariat care a adus bucurie multor sportivi si, care atrage atentia asupra faptului ca valorile sportului romanesc trebuie pretuite si respectate chiar si atunci cand varsta nu le mai permite sa ramana active”,
a declarat Ivana Iancu, coordonatorul proiectului.

Evenimentul dedicat campionilor a fost posibil datorita partenerilor care au sprijinit mereu aceasta initiativa: Anca Mitu, Manager General Club Cortina si Privileg Catering, Mega Image, Adina Gheorghe, Manager Marketing&PR Burda Romania si Ursus Breweries.

***
Fundatia Olimpica Romana este o organizatie non-profit, apolitica si non-guvernamentala, care sustine dezvoltarea tinerilor sportivi, promoveaza sportul si principiile unei vieti sanatoase si ofera sprijin sportivilor romani aflati in situatii deosebite de viata.  Spiritul si valorile olimpice reprezinta fundamentul Fundatiei Olimpice Romane. Principalele valori care ghideaza fundatia, atat in proiectele desfasurate, cat si prin partenerii cu care colaboreaza sunt respectul, excelenta si prietenia.
Date de contact
Carmen Ghia
Specialist Marketing
Fundatia Olimpica Romana
Mail: carmen.ghia@fundatiaolimpica.ro
Telefon: +40 729 880 089