Kristine Barnett, autoarea cartii Scanteia si directoarea Jacob’s Place, un centru comunitar caritabil pentru copii autisti si cu nevoi speciale din Indiana: „Am scris aceasta carte pentru ca sunt de parere ca povestea lui Jake e reprezentativa pentru toti copiii. Desi darurile lui sunt unice, povestea lui pune in evidenta posibilitatea pe care o avem cu totii de a realiza ce este extraordinar in noi insine si poate chiar arata posibilitatea ca „geniul” sa nu fie o insusire chiar atat de rara. Nu vreau sa spun ca fiecare copil autist – sau fiecare copil normal – este un geniu. Dar daca aprinzi scanteia innascuta a unui copil, iti va arata intotdeauna drumul spre inaltimi mai mari decat ti-ai fi putut imagina vreodata.” 
 
Un procent de 10% din vanzarile cartii de pe publica.ro vor fi donate asociatiei AUTISM ROMANIA - Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism
 
„Am decis sa donam o parte din vanzarile acestei carti care vorbeste despre prejudecatile noastre atunci cand suntem confruntati cu spectrul autismului unei asociatii de parinti care se lupta zilnic cu un sistem si o mentalitate neadecvate nevoilor copiilor lor.” - Bogdan Ungureanu, director executiv editura Publica.
 
Asociatia AUTISM ROMANIA a fost infiintata in septembrie 2001 de un grup de parinti frustrati de inexistenta serviciilor adecvate nevoilor copiilor lor si de lipsa perspectivelor pentru un viitor mai bun pentru acestia si familiile lor. Asociatia face parte din organizatia internationala Autism Europe.

Proiectele asociatiei din acest an se focuseaza pe:
# Crearea unui Centru Multifunctional pentru Tinerii cu Autism
# Crearea unui Fond de Sprijin al Familiilor Defavorizate Afectate de Autism prin care asociatia doreste sa sprijine anual un numar cat mai mare de familii cu posibilitati financiare limitate, facilitandu-le accesul la informatii si la formari relevante pe teme de interes din domeniul autismului (workshop-uri, conferinte) si la sesiuni gratuite de consiliere terapeutica pentru copilul lor.
 
***
Narator este colectia de non-fictiune creativa a editurii Publica. Narator isi propune sa dea glas autenticitatii, prin prezentarea unor povesti adevarate, bine spuse: intamplari, istorii si memorii deopotriva adevarate, tulburatoare si, uneori, amuzante.
Din colectia Narator mai fac parte Dulcele bar de JR Moehringer si Paturi de imprumut de Jacob Tomsky.
Editura Publica a fost infiintata in 2007 si este specializata in carti de non-fictiune: economie, antreprenoriat si stiinte sociale, dar si biografii ale unor personalitati de marca. 
 
 
Persoana de contact:
Angela Naghi, Communication Executive Publica
angela.naghi@publica.ro  
0731 027 663