La eveniment si-au confirmat prezenta peste 200 de tineri supravietuitori romani din 123 de localitati.
 
In cadrul Taberei de Vara Temerarii Asociatia Little People Romania ofera tinerilor supravietuitori contextul propice pentru interactiune si dialog cu participanti care provin din culturi diferite si le faciliteaza participarea la ateliere care ii vor ajuta sa se dezvolte personal, dar si sa deprinda notiuni de advocacy si leadership. Totodata, tinerii au ocazia sa gandeasca idei campanii de comunicare prin care sa promoveze mesajul pozitiv al supravietuirii si sa se bucure de momentele de relaxare si destindere alaturi de alti fosti pacienti
 
"Fara cancer. Lipsiti de griji? Tinerii bolnavi de cancer asteapta cu nerabdare sa termine ultima runda de chimioterapie. Cei peste 14 ani stiu ca se vor putea alatura renumitului Club Temerarii. S-au luptat cu frica si durerea, familiile lor au facut fata unor provocari pe care nimeni nu ar fi crezut ca le pot depasi. Acum, fie ca au trecut 3 luni sau 3 ani, este vremea sa lase trecutul in urma si sa inceapa o noua viata. Asa sa fie oare? Multi dintre tinerii care ne sunt recomandati ca si supravietuitori de cancer ne marturisesc faptul ca, nu numai ca nu pot uita toata experienta, dar amintirile si fricile ii bantuie multi ani dupa tratament. In unele familii, cuvantul cu “c” este tabu, in altele, parintii foarte protectori isi feresc copiii chiar si la maturitate de frica unei recidive. Tinerii ne dau marturii despre suportul incredibil pe care l-au primit din partea familiei si a prietenilor apropiati in timpul tratamentului si nu numai, insa in societatea competitiva de astazi in care fiecare trebuie sa lupte pentru locul de munca, pentru pozitia academica, in care tineri in pragul maturitatii descopera secretele relatiilor romantice, lumea intalnirilor sau a familiei, diagnosticul din trecut inca ii afecteaza in numeroase feluri. Nefiind siguri daca dupa ani buni de la terminarea tratamentului si declararea lor ca find sanatosi le este permis sa vorbeasca despre fricile lor legate de boala pentru a nu-i impovara pe cei apropiati, pentru multi dintre supravietuitori, intalnirea cu marea familie Temerarii este locul in care anual au ocazia sa-si descarce anxietatile. Multi tineri supravietuitori au trecut deja prin experienta casatoriei sau au relatii stabile, au locuri de munca si le sunt de mare ajutor celor mai tineri sau celor care inca se lupta cu efectele bolii. Pentru fiecare dintre acestia, fie ca au nevoie de sprijin sau pur si simplu doresc sa celebreze victoria sau sa petreaca timp cu cei asemeni lor pe care au invatat sa-i iubeasca ca si pe o a doua familie, tabara Temerarii este un eveniment de neratat.”- a declarat Katie Rizvi, fondatoarea Clubului Temerarii.
 
Fotografii si marturii ale tinerilor supravietuitori participanti in Tabara Temerarii vor fi postate zilnic pe pagina de Facebook a Asociatiei Little People Romania https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania.

Jurnalistii interesati sa descopere povestile de succes ale Temerarilor sunt invitati sa participe in Tabara Temerarii in 29 si 30 august 2014. Persoana de contact este Oana Rusu: e-mail: oana@thelittlepeople.ro, tel:  0743 773 843.
 
Multumiri speciale revin sponsorilor principali: Iquest, Fundatia Vodafone Romania, Trelleborg AB, Blu Projects, Porsche, Eseletro, Novartis, CSI si tuturor sponsorilor si companiilor locale fara de care acest eveniment nu ar fi posibil. 
 
Despre Clubul Temerarii
In 2006, Asociatia Little People Romania a infiintat Clubul Temerarii  - comunitatea adolescentilor romani, care au invins cancerul - ce numara astazi, aproape 400 de membri, devenind cel mai mare grup activ de sprijin reciproc in randul adolescentilor si al tinerilor adulti afectati de cancer si totodata una dintre cele mai active comunitati de acest gen din Europa. 
Scopul Clubului Temerarii este acela de a asigura o sustinere specializata si personalizata la necesitatile fiecarui tanar din Romania in materie de "coping", facilitand reintegrarea reusita a pacientilor in viata de adolescent sau tanar adult dupa tratament si reintegrare in societate. 
 
Pentru mai multe detalii despre Clubul Temerarii si activitatea Asociatiei Little People Romania va rugam vizitati: www.thelittlepeople.ro
 
Contact:
Katie Rizvi
Fondatoare a Asociatiei Little People Romania si a Clubului Temerarii
katie@thelittlepeople.ro