Proiectul are un buget total de 26.350 lei, suma finantata de Consiliul Judetean Iasi fiind de 23.715 lei, iar scopul acestuia este facilitarea accesului la metode alternative de interventie, recomandate in cazul persoanelor diagnosticate cu autism.

Dintre obiectivele proiectului mentionam: infiintarea unui centru de terapie prin arta pentru 20 de copiii si tinerii cu Tulburari din Spectrul Autist din judetul Iasi si instruirea unui numar de 20 de studenti de la Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iasi pentru lucrul cu persoane diagnosticate cu autism, in cadrul atelierelor de meloterapie, teatru, dans, pictura, modelaj.

„Ne dorim ca prin acest proiect sa aducem un plus in procesul de interventie dedicat copiilor si tinerilor cu autism, beneficiari ai ANCAAR Iasi. Terapia prin arta este una dintre cele mai utilizate terapii alternative folosite pentru persoanele diagnosticate cu autism in intreaga lume, alaturi de terapia cu animale”, ne-a declarat doamna Carmen Gherca, presedinte ANCAAR Iasi.

Autismul este o tulburare complexa, neurobiologica, ce afecteaza comunicarea, relatiile sociale si comportamentul persoanei afectate. Conform celor mai recente cercetari, 1 din 100 de copii este diagnosticat cu aceasta tulburare. Autismul transcende toate granitele sociale, culturale si geografice si a devenit o criza globala in sanatatea publica, avand cel mai rapid ritm de crestere.
www.ancaar-iasi.ro
 
Persoana de contact: Carmen Gherca, presedinte ANCAAR Iasi
E-mail: contact@ancaar-iasi.ro