close

Juriu

Dumitru Bortun

Dumitru Bortun

Conf. univ. dr.- Facultatea de Comunicare si Relatii Publice - SNSPA, Presedintele Juriului de Onoare al Asociatiei Romane de Relatii Publice - ARRP

Dumitru Bortun (n. 1951) este doctor in filosofie si conferentiar la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti - SNSPA, unde preda cursurile „Analiza discursului public”, „Semiotica. Teorii ale limbajului” si „Responsabilitate Sociala Corporativa”. De asemenea, este titularul cursurilor „Semiotica vizualului”, „Psihologia comunicarii” si „Comunicare si Relatii Publice” de la Facultatea de Arte Plastice a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti.

In anul 1999 a obtinut un doctorat in Filosofie, cu teza „Statutul umanismului in cultura europeana contemporana”. A publicat peste 100 de studii, eseuri, articole si interviuri in volume colective, publicatii de specialitate, reviste de cultura, precum si in presa cotidiana. Este autorul mai multor cursuri universitare, precum si al cartilor Bazele epistemologice ale comunicarii (Ars Docendi, 2002) si Relatiile Publice si noua societate (Tritonic, 2005).

Are o bogata experienta in cercetarea sociala. In perioada 1978-1990 a fost secretarul stiintific al Filialei Brasov a Centrului de Cercetari pentru Problemele Tineretului (CCPT), iar intre 1990 si 1993 a fost cercetator stiintific principal la Institutul de Teorie Sociala al Academiei Romane. In perioada 1996-2000 a lucrat pentru compania de cercetare Data Media srl. A sustinut peste 60 de comunicari la manifestari stiintifice locale, nationale si internationale, numeroase prelegeri si cursuri practice la seminarii de perfectionare pentru specialistii in comunicare din institutii publice si companii, din Romania si din strainatate.

Ca free-lancer a oferit consultanta de imagine unor institutii si persoane publice. In anul 2000 a fost Directorul Departamentului de Analiza in echipa electorala a lui Mugur Isarescu – candidat independent la Presedinitia Romaniei, precum si consilier de imagine al candidatului.

Este membru fondator al Asociatiei Romane de Relatii Publice – ARRP (din 1995),indeplinind, timp de 10 ani, functia de Vicepresedinte. Adunarea Generala din 2 martie 2005 l-a ales Presedintele ARRP, functie pe care a detinut-o pana in 2008. In prezent este Presedintele Juriului de Onoare al ARRP.


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes