close

Juriu

Claudia  Spridon

Claudia Spridon

Jurnalist - Adevarul, Co-fondator si Secretar General - Asociatia „Observatorul Roman de Sanatate”

Claudia Spridon a intrat in presa in anul 2007. In prezent, face parte din echipa ziarului Adevarul, unde scrie pe Sanatate (sistem) si Munca. Anterior, a fost editor si coordonator de proiect la una dintre cele mai importante publicatii online dedicate specialistilor din sistemul sanitar romanesc. 

In decembrie 2012, a obtinut premiul „Jurnalist in presa farmaceutica”, la prima editie a Galei Farmacistilor, un eveniment organizat de Colegiul Farmacistilor din Romania (CFR). In iunie 2011, activitatea jurnalistica a Claudiei a fost rasplatita si de Colegiul Medicilor din Romania (CMR), care i-a acordat premiul „Jurnalism de Sanatate - Online”, in cadrul Galei Medica, editia a III-a. 

Incepand din 2012, este co-fondator si Secretar General al asociatiei „Observatorul Roman de Sanatate”, organizatie neguvernamentala care isi propune sa contribuie la imbunatatirea sistemului de sanatate din Romania prin desfasurarea de studii de cercetare privind performanta politicilor si a serviciilor de sanatate.

Licentiata in Jurnalism la Universitatea de Vest din Timisoara, Claudia si-a completat studiile la Facultatea de Comunicare a Universitatii de Stat din Istanbul, Turcia, in anul 2007. In 2010 a absolvit programul de masterat „Managementul institutiilor mass-media”, derulat de Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea Bucuresti. 
Incepand cu anul 2005, a luat parte la numeroase programe de formare in domeniile jurnalism si comunicare atat in tara cat si in strainatate. 
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes