close

Juriu

Ioana  Derscanu

Ioana Derscanu

Consultant si formator, expert jurist – Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana (C.R.E.D.)

Educatie: In 1997 a absolvit Facultatea de Drept – Universitatea Bucuresti si cursul de formare de formatori in managementul organizatiilor nonprofit (Charities Evaluation Services UK si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile), urmat in 2006 de calificarea ca formator pentru functionari publici, in domeniul instrumentelor structurale (Institutul National de Administratie – Romania, InWent Capacity Building International si Institutul de Politici Europene Berlin – Germania) si de certificarea CNFPA ca formator si apoi ca manager de proiect de catre Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare in 2011, respectiv 2012.
 
Profesional: Si-a inceput activitatea in domeniul neguvernamental nonprofit ca voluntar al Asociatiei Europene a Studentilor in Drept, ELSA Romania, lucrand apoi cu diferite alte organizatii ca formator, jurist, initiator de proiecte. Intre 1998 si 2004 a lucrat la Delegatia Comisiei Europene in calitate de consultant (peste 60 de proiecte monitorizate), evaluator (peste 2.000 de cereri de finantare evaluate), coordonator de programe europene de finantare (8 programe in cadrul carora s-a acordat finantare de cca 40 milioane de euro pentru peste 900 de proiecte). Dupa 2004 a lucrat de asemenea cu alte organizatii de anvergura in domeniul social: Central and Eastern European Trust si PNUD, in calitate de membru al comitetului de evaluare, respectiv ca manager de program.
 
Ioana are experienta semnificativa in domeniul social, fiind implicata ca expert jurist in diferite proiecte internationale ale Ministerului Muncii privind reforma sectorului social din Romania, in special cu privire la prestatiile sociale, muncitorii migranti si economia sociala. A contribuit in mod direct la elaborarea legislatiei privind reforma institutionala in domeniul prestatiilor sociale si a coordonat procesul de analiza legislativa si elaborare a proiectului de lege privind economia sociala in Romania.
 
In prezent colaboreaza ca formator si consultant cu diversi parteneri din Romania si din strainatate, in domeniul fondurilor europene si in cel social.
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes