close

Juriu

Valer Simion  Cosma

Valer Simion Cosma

Director - Biblioteca universitara Lucian Blaga din Sibiu, Președinte - Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale

Valer Simion Cosma (n. 1986, Telciu). Este cercetător în istorie și antropologie la Muzeul Județean de Istorie și Artă din Zalău și președinte al Centrului pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale. Este fondator al Telciu Summer Conferences (2012), al Telciu Summer School (2016) și al platformei de rezidențe Culese din Telciu (2018).

În paralel cu activitatea academică, a contribuit la documentarea și realizarea unor filme documentare: Disco is Dead,  (r. Alina Manolache, 2017),  Telciu - work in progress (r. Vlad Petri), Postwest. Something digital (r. Gianina Cărbunariu, 2020); performance-uri: ÜBUNG IN TRAUER/EXERCISE IN MOURNING by Maria Magdalena Ludewig & Guests, at Kampnagel – Internationales Zentrum für Schönere Künste, Hamburg, 2017 și spectacole de teatru: Frontal (r. Gianina Cărbunariu, 2019), Fabrici și Uzine (r. Adina Lazăr, 2019) și Sunt una dintre fortunate (r. Claudiu Lorand Maxim, 2019).

Este contributor la cotidianul Libertatea și publicist ocazional în mai multe reviste culturale și platforme de critică socială. 



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes