Cautăm tineri jurați care să jurizeze proiecte pentru societatea civilă, făcute de tineri.


Gala Societății Civile este cel mai amplu eveniment care promovează și premiază activitatea sectorului neguvernamental din România, o competiție anuală în care un juriu format din specialiști în implementarea și analiza proiectelor, sociologi, cercetători, jurnaliști, consultanți în comunicare, lideri și formatori de opinie ai societății civile evaluează proiecte, inițiative și actiuni pe care ONG-urile, grupurile de inițiativă sau persoane fizice le fac zi de zi în folosul comunității și al societății.

Anul acesta, în an aniversar în care sărbătorește 20 de ani dedicați societății civile, GSC lansează în competiție secțiunea “Tineri de Bine”, pentru proiecte gândite și implementate de tineri cu vârste între 15 și 25 de ani. Proiectele trebuie să demonstreze implicarea civică prin acțiuni din orice sferă de interes (protecția mediului, educație, soluții tehnologice, artă, cultură, comportament civic, voluntariat, ajutorare a unor grupuri vulnerabile, lobby & advocacy ș.a.).


UPDATE: CALL-UL PENTRU TINERI JURAȚI S-A PRELUNGIT PÂNĂ PE 23 MAI.
Proiectele înscrise aici vor fi jurizate tot de tineri, de o echipă de Tineri Jurați pe care GSC îi caută printr-un call public deschis azi și până la data de 13 mai 23 mai. Tinerii selectați vor trece printr-un training despre implicare civică, despre zonele de acțiune la nivelul societății civile, dar și despre cum se jurizează un proiect, alături de experți și lideri de opinie din ONG-uri și din sectorul neguvernamental.

În căutarea de tineri jurați și proiecte pentru noua categorie, Gala Societății Civile s-a parteneriat cu ASAP, program dedicat luptei împotriva poluării cu plastic prin construirea celei mai mari comunități de tineri care își unesc forțele pentru un viitor mai sustenabil. Început ca un demers educațional, ASAP își asumă provocarea de a dezvolta un model funcțional de colectare a deșeurilor reciclabile în școlile din România. Împreună, GSC și ASAP își propun să contribuie la dezvoltarea unui simț civic al noii generații, prin exemple de la alți tineri care s-au implicat în comunitate.




Pentru Call-ul pentru Tineri Jurați @ GSC 2022 se pot înscrie candidații care îndeplinesc următoarele criterii:

  • Sunt tineri între 19 și 25 de ani;
     
  • Au inițiat, coordonat și implementat sau au fost implicați în proiecte în folosul comunității / societății mai mult decât în acțiuni punctuale și ne pot detalia și demonstra rolul și reponsabilitățile pe care le-au avut în cadrul proiectelor;
     
  • Sunt disponibili pentru trainingul de jurizare și pentru jurizarea proiectelor în lunile iunie și iulie 2022. Jurizarea va fi individuală și online, va avea loc în intervalul 21 iunie - 12 iulie și presupune dedicarea a aprox. 20 de ore în total, oricând în acest interval.

  • Selecția echipei de Tineri Jurați va fi făcută de către echipele Gala Societății Civile & ASAP. Selectarea juraților va urmări să existe o diversitate a tipurilor de preocupări și interese și capacitatea aplicanților de a înțelege și evalua un proiect în baza propriilor proiecte dezvoltate, prezentate în formularul de înscriere.


    Dacă ești parte dintr-un ONG și știi un tânăr care s-ar potrivi profilului de Tânăr Jurat, te invităm să-i trimiți formularul și să-l încurajezi să se înscrie!

    Dacă ți se pare că bifezi toate condițiile și vrei să fii parte din echipa de Tineri Jurați și să contribui la premierea unor proiecte cu implicare socială făcute de tineri, completează formularul!



    Formularul poate fi completat aici până la data de 13 mai 2022 23 mai 2022, ora 23:59.





    Alte linkuri utile:

    Aici descrierea secțiunii “Tineri de Bine”

    Aici criteriile în baza cărora vor fi evaluate proiectele înscrise în secțiunea “Tineri de Bine”