In realizarea activitatilor din cadrul campaniei sunt implicati 60 de copii si tineri, beneficiari ai programelor educationale din cadrul Centrului de zi al Asociatiei Stea, 30 de voluntari, reprezentanti ai 26 de organizatii si instututii membre ale Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea si combaterea excluziunii sociale – GIPEX, parteneri, oameni de cultura si sustinatori ai organizatiei noastre care au decis sa se alature acestei cauze pentru a construi impreuna o comunitate mai buna pentru copiii nostri.
 
Conferinta de presa – lansare campanie anti-discriminare
Mass-media este invitata Sambata, 21 martie 2015, cu incepere de la ora 17.30, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Satu Mare, la o conferinta de presa ce marcheaza debutul acestei campanii, pentru a putea deveni portavocea valorilor indivizibile si universale ale demnitatii umane, libertatii, egalitatii si solidaritatii in comunitatea noastra.
 
Spectacol caritabil dupa o idee
La initiativa Ioanei Amalia Kerekes, Asociatia Teatrala “Genesis”, cu sprijinul Teatrului de Nord, Uniunii Artistilor Plastici, Muzeului Judetean Satu Mare, Filarmonicii „Dinu Lipatti”, Casei de Cultura a Sindicatelor si Inspectoratului Scolar Satu Mare, organizeaza un spectacol caritabil sambata, 21 martie, incepand cu ora 18.00. Piesa de teatru “Oscar si Tanti Roz”, dramatizare dupa romanul omonim al lui Eric-Emmanuel Schmitt, in regia Ianei Frezia Oprisa-Sulyok, se va juca la Casa de Cultura a Sindicatelor din Satu Mare. In rolurile principale: Andreea Mocanu, Andrei Soponar si Attila Pengasz. Seara de exceptie va continua cu un recital sustinut de pianistul Balasko Balazs si violonistul Dan Raceu. Inaintea spectacolului se vor premia lucrarile participante la concursul de creatie “Sub Steaua Prieteniei” la care au participa copii din mai multe scoli si gradinite din Satu Mare, transmitand prin intermediul lucrarilor viziunea lor despre o lume mai buna. Concursul a fost organizat sub atenta indrumare si implicare profesionista a doamnei profesoare Cristina Gloria Oprisa. In perioada 23 – 27 martie toate desenele vor putea fi admirate in cadrul unei expozitii speciale organizate la Muzeul Judetean din Satu Mare.
 
Mars anti-discriminare
Un mars antidiscriminare menit sa atraga satmarenii in sustinerea grupurilor vulnerabile va avea loc in data de 24 martie. Marsul va porni la ora 13.30 de pe platoul din Piata 25 Octombrie si va urma traseul: pasajul Corneliu Coposu - Parcul Central - pasajul Corneliu Coposu. La mars si-a anuntat participarea si Mirela Retegan, fondatoarea Gastii Zurli iar alaturi de ea sunt asteptate autoritatile locale, parteneri, elevi, voluntari si alti satmareni care doresc sa-si manifeste solidaritatea cu aceasta cauza. Participantii sunt incurajati sa pregateasca pancarte cu mesaje anti-discriminare.
 
Competitie de fotbal „Cupa anti-discriminare 2015”
Campania antidiscriminare va continua in data de 25 martie cu o competitie sportiva intre copii si tineri la risc si elevii din unitatile de invatamant din Satu Mare care va avea loc in sala de sport a Scolii Generale „Ion Creanga” din Satu Mare, incepand cu ora 15.00.
 
„Promovarea demnitatii si valorii oamenilor”
Acesta este titlul a doua evenimente organizate de catre Colegiul National al Asistentilor Sociali, unitatea teritoriala Satu Mare, la care ne alaturam in data de 26 martie impreuna cu alte ONG-uri si institutii satmarene din domeniul asistentei sociale. Este vorba de doua actiuni ce urmeaza a fi realizate in cadrul Colegiul National „Mihai Eminescu” din Satu Mare si Colegiului National „Doamna Stanca” din Satu Mare folosind metoda „biblioteca vie” pentru a informa elevii de la profile socio-umane cu privire la activitatile ce se realizeaza in domeniul asistentei sociale in Satu Mare si posibilitatile de implicare prin voluntariat, ca un prim pas spre o posibila viitoare cariera in acest domeniu.
 
„Mesajul meu anti-discriminare”
Campania se va incheia vineri, 27 martie 2015 printr-o actiune stradala organizata de voluntarii Asociatiei Stea care vor oferi trecatorilor posibilitatea de a transmite mesaje anti-discriminare prin intermediul unui panou mobil. Mesajele vor fi fotografiate si transmise pe scara larga prin intermediul mijloacelor de comunicare online. 
 
 
Asociatia Stea multumeste Ioanei Amalia Kerekes, Asociatiei Teatrale „GENESIS” din Satu Mare, Teatrului de Nord, Filarmonicii „Dinu Lipatti”, Casei de Cultura a Sindicatelor, doamnelor profesoare Cristina Gloria Oprisa, Lola Scripor, Timea Mitroi si Maria Olteanu - membrele juriului concursului de creatie „Sub Steaua Perieteniei” si Uniunii Artistilor Plastici din Romania filiala Satu Mare, Inspectoratului Scolar Judetean Satu Mare, Muzeului Judetean Satu Mare, partenerilor din cadrul Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea si combaterea excluziunii sociale, Asociatiei Judetene de Fotbal Satu Mare, Liceului de Arte „Aurel Popp”, scolilor: Ion Creanga, Mircea Eliade, Octavian Goga, Avram Iancu, Balcescu-Petofi, gradinitelor: Dumbrava Minunata si structura Mondiala, Gradinitei numarul 13, Gradinitei numarul 11 si Gradinitei Voinicelul, conducerilor fabricii de ciocolata din Odoreu si brutariei „Micul” din Satu Mare pentru implicarea, daruirea si participarea in aceasta campanie.
 
Campania “Antidiscriminare a grupurilor vulnerabile” se desfasoara in cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de catre Asociatia Stea in parteneriat cu Serviciul Public de Asistenta Sociala Satu Mare, Politia Locala a Municipiului Satu Mare si Directia de Evidenta a Persoanelor aflata in subordinea Consiliului Local Satu Mare, in perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul programului Fondului ONG in Romania (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finantare nerambursabila si 25.166,25 Euro contributia Asociatiei Stea si a partenerilor sai.
 
Despre Asociatia Stea
 
Asociatia Stea este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 2004 a carei misiune este aceea de a contribui si de a milita pentru respectarea drepturilor fiecarui copil si tanar, pentru ca acesta sa se dezvolte ca parte a unei societati responsabile. Asociatia Stea lupta impotriva cersetoriei si a exploatarii copiilor si tinerilor sustinandu-i sa devina independenti prin educatie si obtinerea unui loc de munca.
 
Pentru mai multe detalii, va stam la dispozitie la telefon 0361-884330, persoana de contact: Leontina Volosciuc, asistent manager, sau va rugam sa accesati : www.asociatiasteasm.ro