Dna. Oprea s-a intalnit cu Thornbjorn Jagland, Secretarul General al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, Comisarul pentru Drepturile Omului, Regina Jensdottir, Directorul Diviziei pentru Protectia Copilului, Gordana Berjan, Presedintele Unitatii pentru Copii, Jutta Gutzkow, Directorul Diviziei pentru Societatea Civila, Jane Crozier-Vincent, Divizia pentru Societatea Civila si Directoratul General pentru Democratie, Aurora Ailincai, Consultant pentru Politicile Educationale pentru minoritatea Roma, Directoratul pentru Cetatenie si Participare Democratica, Jeron Schokkenbroek, Reprezentantul Special al Secretariatului General pentru Minoritatea Roma si Directorul Interim pentru Education, Alexander Seger, Secretarul pentru Cyber Crima, Directorul Conventiei pentru Protectia Datelor si a Diviziei Cyber Crima. 
 
Scopul intalnirilor dintre Consiliul Europei si ChildPact au avut in vedere instaurarea unui parteneriat intre cele doua organizatii, cu scopul de a sustine reformele din domeniul protectiei copilului in Europa. In cadrul intalnirii cu Thornbjorn Jagland, Secretarul General al Consiliului Europei, Secretarul General al ChildPact, Mirela Oprea, a subliniat cat de importanta este sustinerea coalitiilor pentru protectia copilului din regiune si de asemenea, a argumenat nevoia impartasirii lectiilor invatate la nivel  regional ca parte integranta a succesului reformelor pentru protectia copilului. 
 
Interlocutorii au explicat cat de importante sunt datele si informaiile efective penru avansarea politicilor si reformelor. In cadrul inalnirii cu Comisarul penru Drepurile Omului, Dl. Nils Muiznieks a incurajat ChildPact si partenerii sai sa furnizeze informatii valide si sa sugereze recomandari pentru activitaile Comisarului in vederea avansarii politicilor relevante protectiei copilului. ChildPact s-a angajat in a furniza toate informatiile necesare pentru Comisar si pentru alte figuri relevane ale Consiliului Europei in vederea consolidarea eforturilor regionale in domeniul protectiei copilului. Un exemplu in acest sens il reprezinta initiativa ChildPact de a crea un index care sa masoare progresul reformelor pentru protectia copilului in regiune. 
 
Intrucat copii Roma sunt adesea considerati cel mai vulnerabil grup, Secretarul General al ChildPact a dezbatut impreuna cu Jeron Schokkenbroek, Reprezentantul Special al Secretariatului General pentru Minoritatea Roma si Directorul Interim pentru Education si cu Aurora Ailincai, Consultant pentru Politicile Educationale pentru minoritatea Roma, Directoratul pentru Cetatenie si Participare Democratica cele mai bune metode prin care practicile pentru educatie inclusiva vizand minoritatea Roma sa fie impartasite la o scara mai larga. 
 
ChildPact a fost invitata sa devina membra a Conferintei Internationale din 2014 a Consiliului Europei pentru Organizatii Non-Guvernamentale. Conferinta este o institutie a Cosiliului Europei si inculde 375 ONG-uri internationale. Grupurile de lucru ale conferintei au caracter tematic, printre ele enumerandu-se: drepturile omului, educatia, democratia si coeziunea sociala. 
 
Prin aceste intalniri, ChildPact, in numele a 600 ONG-uri din regiunea Marii Negre, reuseste sa demonstreze ca angajarea institutiilor Europene intr-un dialog de parteneriat este esential. ChildPact continua sa militeze pentru drepturile copilului la nivel national si international si de asemenea, continua sa se implice in adresarea vulnerabilitatii copiilor prin promovarea cooperarii regionale si prin sustinerea coalitiilor societatii civile din zona extinsa a Marii Negre. 
 
Pentru mai multe informatii despre ChildPact, vizitati site-ul oficial: www.childpact.org.
 
Alaturati-va ChildPact:

Contact:
Roxana Todea, Press Officer, todea.roxana@gmail.com
sau
Mirela Oprea, Secretarul General al ChildPact, mirela_oprea@wvi.org