Începând cu 11 aprilie 2017, campionul mondial de tenis Horia Tecău este noul Ambasador Național pentru UNICEF în România, alăturându-se altor sportivi și celebrități care dețin acest titlu. 
 
„Horia Tecău este mai mult decât un campion mondial la tenis, el este și un campion pentru copii. El militează de mai mulți ani pentru copii și pentru accesul lor la sănătate și educație de calitate”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România. „Ne bucurăm să îl avem alături pe Horia în calitate de Ambasador Național pentru UNICEF în România. Împreună putem convinge și mai mulți oameni că educația trebuie să fie o prioritate dacă vrem copii fericiți și un viitor mai bun pentru noi toți”, a adăugat Sandie Blanchet.
 
Horia Tecău sprijnă de mai mulți ani copiii din România, alăturându-se de curând inițiativelor UNICEF, dar și ale altor organizații non-guvernamentale care sprijină copiii, prin timpul și renumele său, activități private și donații.

„Sunt onorat să fiu desemnat Ambasador Național pentru UNICEF în România și mă angajez să sprijin respectarea drepturilor copilului și, în special, accesul tuturor copiilor la grădiniță și la școală”, a declarat Horia Tecău. „Din viața mea de sportiv am învățat că este nevoie de eforturi pe termen lung și de o echipă pentru a obține cele mai bune rezultate. Pentru copiii din țara noastră trebuie să ne unim eforturile ca ei să primească o educație incluzivă de calitate și să își atingă visurile”, a completat Horia Tecău.   
 
Alături de ambasadori internaționali ca David Beckham, Shakira, Roger Federer, Serena Williams și de ambasadorii naționali Andreea Marin, Gheorghe Hagi și de Smiley, Horia va aduce în atenția publică mesajele copiilor care au nevoie de sprijin astfel încât drepturile lor să fie respectate și să aibă șansa la o viață mai bună. 
 
Horia s-a alăturat pentru prima oară echipei UNICEF în România în decembrie 2016 când a susținut eforturile organizației internaționale de a atrage și recruta Mesageri UNICEF, persoane care să convinga în stradă persoanele pentru a face donații lunare pentru copiii vulnerabili din România și de la nivel internațional. Recent, Horia a vizitat comuna Motoșeni din județul Bacău, una dintre cele 45 de comunități unde UNICEF în România implementează programul pilot Servicii Comunitare pentru Copii. El a vrut să cunoasca munca UNICEF la nivel local, în județul Bacău. În comuna Motoșeni, Horia a întâlnit copii frumoși, educați, cuminți, a cunoscut profesioniști de la nivel local și cadre didactice bine pregătite, care își fac munca cu multă dragoste și din pasiune. 
 
„Ce am văzut că se întâmplă în Bacău îmi dă motivația și speranța că toți copiii din România pot crește alături de părinții lor, se pot bucura de iubire și protecție, pot merge la grădiniță și la școală pentru a-și atinge potențialul maxim”, a mărturisit Horia Tecău.
 
În cei 14 ani de carieră ca jucător profesionist de tenis, Horia Tecău a câștigat 30 de titluri mondiale. Printre cele mai prestigioase se numără: Dubai 2017, Madrid 2016, Wimbledon 2015, Turneul Campionilor 2015, Australian Open 2012, Cincinatti 2012, Auckland 2010. În 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio, Horia a reprezentat România alături de Florin Mergea și a scris istorie, câstigând medalia de argint, prima medalie olimpică a tenisului românesc.  
 
De mai bine de 50 de ani UNICEF colaborează cu celebrități pentru a aduce în atenția publică nevoile copiilor din întreaga lume. Aceste personalități publice contribuie prin diverse acțiuni la protejarea drepturilor copilului și sprijină copiii vulnerabili să aibă o viață mai bună. Prin atragerea atenției asupra problemelor cu care se confruntă copiii, prin contribuția în ceea ce privește mobilizarea de resurse și prin influențarea politicilor publice, celebritățile care colaborează cu UNICEF transmit un mesaj clar: copiii sunt o prioritate.

***
Despre UNICEF în România
UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează  împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.