Pe certificatul lor de naștere scrie fiul sau fiica lui „Natural“. Locuri din România unde au căzut meteoriți. Lumea bâlciurilor într-o poveste despre oameni care n-au habar de lume, dar se simt în centrul ei. Căutarea virușilor în Delta Dunării. Vizitatorii Parcului Natural Văcărești și modul în care ei relaționează cu primul parc natural urban de la noi.

102 aplicații, 5 câștigători, burse în valoare totală de 7.000 de euro 
Centrul de Fotografie Documentară a primit un număr de 102 aplicații pentru primele burse oferite exclusiv pentru proiecte de fotografie documentară. Cele cinci proiecte care au obținut finanțare demonstrează, fiecare în parte, cât de variat poate fi abordată fotografia documentară.  

Mai multe detalii despre proiectele câștigătoare...
 
Lucian Bran, Cosmin Bumbuț, Bogdan Croitoru, Nicu Ilfoveanu și Puiu Lățea, Alex Tomazatos sunt câștigătotii celor cinci burse, în valoare de 1.400 euro fiecare, oferite exclusiv pentru proiecte vizuale noi, documentate pe termen lung. Proiectele vor fi publicate în primele albume foto ale Colecției Centrului de Fotografie Documentară, de al cărei design și producție se va ocupa Radu Manelici, unul dintre cei mai premiați designeri de carte din România. 
 
Mai multe detalii despre proiectele câștigătoare găsiți aici. 
 
Centrul de Fotografie Documentară este proiectul unui grup de fotografi pasionați de fotografia documentară, care și-au propus să grupeze într-o arhivă digitală, alături de propriile proiecte, tot ce consideră reușit în fotografia documentară românească. Inițiatorii sunt Petruț Călinescu, Ioana Cârlig, Marin Raica și Ioana Călinescu, echipele din spatele proiectelor Post-Industrial Stories, Mândrie și Beton, PeriferiaB și Zâne. 
                                                                            
     
Acest proiect este co-finanțat în 2017-2018 de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). 
Parteneri: Arhiva de Imagine – Muzeul Național al Țăranului Român, Centrul Ceh București, Biblioteca Metropolitană, Departamentul de Sociologie SNSPA. 
Parteneri media: Think Outside the Box, Scena9, Frontline, The Institute, ActiveWatch, OneWorld, Gala Societății Civile, theblacksea.eu