Cunoscut ca fiind cel mai mare program national de educatie non-formala cu predare in limba engleza, GROW aniverseaza 5 ani in care a dezvoltat si a crescut caractere puternice gata sa schimbe lumea din jurul acestora. Programul creat de Scoala de Valori in parteneriat cu AIESEC Romania, destinat elevilor de liceu, planuieste sa isi continue traditia de a dezvolta valori si pasiuni prin editia cu numarul 14, editie ce se va desfasura in aceasta vara in 12 orase si va reuni 43 de traineri internationali din 13 tari alaturi de peste 2.000 de elevi pregatiti pentru noi provocari si experiente.

Conceptul care se afla la baza proiectului este “Practice, Learn, Step Up“, un model de invatare, prin intermediul caruia adolescentii experimenteaza, trag concluzii, invata, iar apoi aplica noile cunostinte. In timp ce partile de Practice si Learning pun accent pe invatarea activa, implicand participantii in simulari, jocuri de rol, prezentari si demonstratii, partea de Step Up reuseste sa aduca un procent de asimilare a informatiei de 90% prin punerea in practica de catre elevi a celor invatate in situatii din afara programei GROW.

Povestea GROW a inceput in 2010, insumand pana in prezent peste 30.186 de aplicanti, 12.877 de absolventi, 466 de traineri internationali din 62 de tari, 172 de coordonatori de proiect, 35. 450 de ore de educatie non-formala, 415 licee implicate si 38 de orase GROW. Vara aceasta povestea continua in perioada 29 iunie - 15 august 2015, in 12 orase, elevii  care urmeaza sa intre in clasa a 11-a si a 12-a, pregatindu-se pentru 6 saptamani de dezvoltare personala. In cadrul atelierelor participantii isi vor dezvolta abilitatile de lider, vor cunoaste misterele din spatele  diferentelor de gen,  isi vor descoperi valorile, vor invata sa distinga  vocatia de competente sau  cum sa isi scrie un Curriculum Vitae.

Pe tot parcursul proiectului, adolescentii vor invata distrandu-se, isi vor dezvolta abilitati practice, isi vor cunoaste valorile si punctele forte, vor interactiona cu oameni de diferite culturi si isi vor face prieteni noi,  dupa  cum ne mentiona Alexandru Parlea, participant in programul GROW, clasa a 12-a in Pitesti: "GROW nu a fost doar un program la care am participat pentru a invata despre ”Career Path” sau ”Personal Values”, a fost de asemenea un loc unde am invatat cum sa ma imprietenesc cu oameni din alte tari, cum sa discut in fata unui public si cum sa ma comport intr-o dezbatere."

Mediul in care proiectul GROW se desfasoara este unul intercultural, unde vom intalni obiceiurile si traditiile celor 13 tari de provenienta ale trainerilor din aceasta vara, incepand cu Bulgaria, Grecia, Brazilia, Mexic, Egipt sau Maroc si terminand cu Hong Kong, Taiwan, SUA, Malaiezia, Filipine, Pakistan si India.

Pentru detalii legate de proiect si cele mai GROWzave povesti vizitati site-ul www.growedu.ro sau pagina de Facebook a proiectului www.facebook.com/growedu.ro.

Proiectul GROW este sustinut de Ministerului Educatiei Nationale, Biroul de Informare al Parlamentul European in Romania, BRD-Groupe Société Générale, Accenture si Kaufland.

###
Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale. 

AIESEC este cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, reunind 40 000 de membri din peste 110 de tari si teritorii. AIESEC reprezinta o platforma dedicata descoperirii si explorarii potentialului de lideri al tinerilor in vederea transformarii acestora in agenti de schimbare ai lumii de maine.