Peste 80 de copii isi continua studiile la liceu prin programul „Vreau in clasa a noua” al World Vision Romania datorita campaniei desfasurate in parteneriat cu KFC si Pizza Hut. 70.000 euro s-au strans in patru saptamani de campanie. 
 
Din fondurile colectate, World Vision Romania va oferi burse pentru 57 de copii fara posibilitati materiale din judetul Dolj selectati initial in program, carora li se alatura inca 25 de copii din judetul Iasi, deci 82 de copii in total. Datorita donatiilor ridicate din acest an, programul a putut fi astfel extins, mai multi copii beneficiind de sustinere pentru a-si continua studiile. 

Succesul campaniei din acest an a fost sarbatorit de copii printr-o vizita de o zi la Bucuresti, organizata de World Vision Romania si partenerii sai de proiect. Astfel copiii au vizitat pentru prima data in viata lor muzeul Antipa si apoi au luat pranzul la restaurantul Pizza Hut din AFI Cotroceni, in compania lui Dani Otil, care a sustinut cu entuziasm campania pe toata perioada sa. 

„An de an, proiectul Vreau in clasa a noua transforma vietile copiilor defavorizati din mediul rural. Prin acest proiect nu le facilitam copiilor doar accesul la liceu, ci ii transformam in tineri capabili, care au incredere in ei insisi si stiu ce isi doresc de la viitor. Singuri nu putem face aceste lucruri, de aceea ne punem toata increderea in partenerii si donatorii Fundatiei World Vision Romania. Iar de sase ani, KFC Romania si Pizza Hut ne arata ca educatia copiilor din zonele defavorizate este la fel de importanta pentru ei cat este si pentru noi. Le multumim din suflet pentru sprijinul acordat, atat lor, cat si clientilor care au ales sa sprijine acest proiect an de an”, a declarat Catalin A. Popa, Director Executiv World Vision Romania.
 
„Ne bucuram foarte mult ca alaturi de clientii nostri am reusit anul acesta sa strangem din donatii o suma aproape de doua ori mai mare fata de cea din 2012 (37.000 euro) si sa ajutam astfel un numar mai mare de copii decat cei inclusi initial in program. Este al saselea an in care sustinem programul Vreau in clasa a noua si un astfel de rezultat ne da increderea ca de la an la an putem face diferenta in viata si educatia copiilor din mediul rural care nu au posibilitati financiare sa-si continue studiile. Doresc sa le multumesc tuturor clientilor care au donat bani pentru aceasta cauza, angajatilor KFC si Pizza Hut care au dovedit si de aceasta data creativitate si implicare prin propriile initiative de a strange donatii si ambasadorilor campaniei care au fost alaturi de noi si au avut o contributie semnificativa in popularizarea campaniei: Dani Otil, Daniela Nane si Calin Goia”, a declarat Mark Hilton, CEO KFC si Pizza Hut Romania.
 
Copiii implicati in proiect sunt selectati in functie de situatia financiara a familiei din care provin, de rezultatele scolare si de dorinta lor de a merge la scoala. In timpul liceului, acestia beneficiaza de o bursa lunara care le acopera cheltuielile necesare pentru a-si continua studiile. 
In cei sase ani de implicare in campania „Vreau in clasa a noua”, KFC si Pizza Hut impreuna cu clientii lor au adunat mai mult de 240.000 de euro, suma care pana in prezent a ajutat 671 de copii sa isi continue studiile la liceu, anul acesta urmand ca si alti 82 de copii sa primeasca burse de studiu.

Campania face parte din programul World Hunger Relief, cea mai mare initiativa internationala din sectorul privat, lansata de World Food Programme, o subsidiara a Organizatiei Natiunilor Unite. Programul World Hunger Relief este sustinut anual de YUM!, fiind prezent in peste 130 de tari si teritorii si in mai mult de 39.000 de restaurante KFC, Pizza Hut si Taco Bell si implicand aproape 1,5 milioane de angajati.
 
***
Despre World Vision Romania
World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valori crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. 
World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 394 de comunitati din 8 judete. 
World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea, in comunitatile rurale unde este prezenta, desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducerea abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil. 
 
Despre KFC 
Lantul de restaurante KFC este operat in sistem de franciza, licenta pentru Romania fiind acordata in 1997 companiei US Food Network. In prezent, in Romania sunt deschise 49 de restaurante KFC atat in Bucuresti, cat si in alte orase precum Timisoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Pitesti si Brasov. De asemenea, KFC Romania opereaza si un restaurant la Chisinau, Republica Moldova. Primul restaurant KFC din Romania a fost deschis in aprilie 1997 pe Blvd. Magheru din Bucuresti.
KFC este cel mai popular lant de restaurante specializat in produse din carne de pui, fiind recunoscut prin Reteta Originala®, Extra Crispy™, Hot Wings™, pui la gratar si sandvisuri de pui proaspat preparate. 
Despre Pizza Hut

Pizza Hut, lantul de restaurante cu un concept casual, opereaza pe piata romaneasca din 1994 sub contract de masterfranciza acordat companiei American Restaurant System. Pizza Hut a venit in Romania in 1994, odata cu deschiderea primei locatii din Calea Dorobantilor, iar in prezent detine noua restaurante in Bucuresti, doua in Cluj si cate unul in Iasi, Constanta, Ploiesti si Timisoara. Mai multe detalii puteti afla pe www.pizzahut.ro si pe pagina de Facebook Pizza Hut Romania.  
Pizza Hut este singura companie producatoare de pizza ce a fost nominalizata in Top 10 francize in 2009 de catre Revista Entrepreneur. Compania a inceput acum 50 de ani in Wichita, Kansas, iar in prezent detine aproape 10.000 de restaurante in mai mult de 90 de tari. Pizza Hut este subsidiara a Yum! Brands, Inc., unul dintre cei mai mari francizori la nivel international.
 
 
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Oana Serban
PR & Communications Manager World Vision Romania
Email: Oana_Serban@wvi.org
Nr. tel: 0736.444.822