Incepand cu 12 martie, timp de 4 zile, 84 de elevi din clasele a 10-a si a 11-a, vor lua parte la actiunile desfasurate in cadrul „Exceptionalii”. Dimensiunea teoretica a invatarii se imbina cu cea practica, astfel incat tinerii sa fie cu adevarat convinsi si determinati sa depuna efort in a-si construi o cariera din ceea ce acum este doar pasiune. Acestia vor interactiona cu 20 de speakeri, oameni-model din Romania, in cadrul unor discutii deschise, si vor afla mai multe despre parcursul lor profesional cu ocazia intalnirilor din Biblioteca Vie. Plecand de la premiza ca fiecare om este o carte ce merita citita, tinerii vor putea comunica deschis cu lideri de opinie si antreprenori precum: Marius Ghenea, Zoli Tóth, Adriana Alionte, Felix Patrascanu, Liliana Preoteasa, Ionut Budisteanu, Andrei Rosu, Mihaela Reese, Maria Dermengiu, Vlad Mixich sau Liana Buzea, oameni care si-au construit prin talent, pasiune si determinare drumul catre succes. 
 
Aventura Exceptionalilor continua pe 13 martie prin vizite la companii, institutii si ONG-uri, printre aceste locuri numarandu-se: Teatrul National Bucuresti, Muzeul de Arta, Viitor Plus, CROS s.a., pentru o privire de ansamblu asupra unei zile de munca in diferite medii. Zilele de 14 si 15 martie sunt datele alocate interactiunii cu trainerii ”Scoala de Valori”. Astfel, prin interactiunea cu oameni de succes, dar si prin exercitiile din cadrul atelierelor, tinerii isi vor descoperi valori si isi vor dezvolta abilitati utile pentru viitor. In cadrul atelierelor adolescentii vor fi invatati cum sa isi fructifice, prin munca, talentele innascute, astfel incat sa reuseasca in viata.
 
Initiativa Scolii de Valori, pornita din dorinta de a oferi tinerilor sansa de a-si urma pasiunile, ii ajuta pe acestia sa gaseasca si sa parcurga drumul potrivit personalitatii si preocuparilor proprii. Scopul intregii activitati este de a promova povestile de succes ale liceenilor, astfel incat exemplul si energia lor sa-i motiveze pe cei din aceeasi generatie. In final, mediul social se va schimba prin interventia celor care astazi sunt tineri ambitiosi, constienti de propria persoana si de lumea din jurul lor. 
 
Cei 84 de adolescenti, participanti la proiect au fost selectati din Bucuresti, Arges, Arad, Brasov, Bacau, Braila, Covasna, Dolj, Prahova, Mures, Salaj si se vor dezvolta atat personal cat si profesional prin acest program, ce ii va indruma catre o cariera de succes. Fondurile necesare desfasurarii proiectului au fost asigurate de catre organizatori, prin donatiile stranse in cadrul Transmaraton, multumita unor oameni inimosi, care au alergat pentru sansa adolescentilor exceptionali din Romania.

Agenda conferintei poate fi vizulizata AICI
 
 
Pentru a afla mai multe despre actualii Exceptionali si viitorii oameni mari, vizitati site-ul scoaladevalori.ro/proiecte/exceptionalii/ sau pagina de Facebook a organizatiei. 
 
Proiectul „Exceptionalii” este sustinut de SIEMENS, C&A, BCR Erste Bank, Connect Hub, Biblioteca Nationala a Romaniei, Autonom rent a car, City Grill, Centrul de Proiecte Educationale si Sportive PROEDUS, Primaria Municipiului Bucuresti, GIGANT Media, Editura Publica, Miramont Hostel, Peaches Hostel si Friends Hostel. 
 
###
Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.