Proiecte in Filialele LSRS. In intervalul aprilie-mai, 17 filiale si reprezentante LSRS au oferit consiliere elevilor si tinerilor interesati de studiul in strainatate in cadrul proiectului Caravana Face2Facebook. Au organizat, de asemenea, activitati in parteneriat cu diferite institutii.

Astfel, LSRS Marea Britanie a desfasurat o campanie in parteneriat cu Ambasada Romanei la Londra organizand un eveniment de caritate adresat  romanilor din Marea Britanie aflati in dificultate financiara; LSRS Franta va colabora cu ICR Paris pentru promovarea expozitiei de pictura trinationala ce va avea loc la Paris. Voluntarii din filiale se pregatesc de realizarea unor proiecte de anvergura si impact pentru comunitatea de studenti romani din strainatate: „Bonding”, un proiect de cariere marca LSRS Germania; „Speed Networking si LSRS Mentorship Scheme” - LSRS Marea Britanie, iar filialele scandinave ale LSRS pregatesc un proiect de internship-uri in Scandinavia.

Coeziune si consolidare in echipa LSRS. Luna aprilie a fost luna intalnirilor si a organizarii de excursii si teambuilding-uri pentru voluntarii din Filialele LSRS din lumea intreaga. Astfel, intre 11-13 aprilie voluntari LSRS din Belgia, Luxemburg, Norvegia, Franta si Spania s-au reunit intr-un teambuilding la Barcelona; LSRS SUA a pregatit o intalnire cu studentii romani de pe Coasta de Est la New York; LSRS China nu a uitat de traditionala masa la iarba verde de Sfintele Paste. In luna mai, filialele din Vestul Europei planuiesc noi iesiri: in 17-18 mai, LSRS Franta, alaturi de comunitatea de tineri romani din Hexagon, a organizat o excursie pe Valea Loarei, iar LSRS Germania va organiza un teambuilding la sfarsitul aceleiasi luni.

Parteneriate. Oferta de zbor a uneia dintre cele mai mari companii de zbor din Romania cu care colaboreaza filialele LSRS UK si LSRS Germania este publicata pe site-ul LSRS: http://www.lsrs.ro/oferta-tarom/. Va invitam sa o consultati si sa aflati, totodata, mai multe detalii despre evenimentele organizate de LSRS la nivel global accesand http://www.lsrs.ro/starea-filialelor/.

Recrutare. LSRS Austria, LSRS Belgia, LSRS Danemarca, LSRS Italia, LSRS Spania, LSRS Portugalia, LSRS China recruteaza pe diferite pozitii de conducere filiala, directie s.a. Detaliile sunt disponibile pe website-ul LSRS www.lsrs.ro, sectiunea Cariere.
LSRS recruteaza reprezentanti in toate tarile unde exista studenti romani. Cei interesati sa devina voluntari pe plan local in tarile in care se afla sunt rugati sa trimita un e-mail la hr@lsrs.ro. Aceste pozitii generale sunt potrivite pentru oricine doreste sa isi dezvolte abilitatile de lider, de comunicare, time-management si organizare. Beneficii: network extins de studenti si absolventi romani din toata lumea. 
 
Persoane de contact:
Alina Bota          Alexandra Sasu
Vicepresedinte Filiale         Vicepresedinte Comunicare si Informare
Telefon: +33 7 50 31 70 35 Telefon: 0726 339 256
E-mail: alina.bota@lsrs.ro E-mail: alexandra.sasu@de.lsrs.ro 
 
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.

Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.

LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.