Printre ele se regaseste si Ziua Mondiala a Organizatiilor Neguvernamentale, aniversata in fiecare an pe 27 februarie. Expozitia B Cause este un concept al Agentiei Creionetica si o puteti vizita pâna pe 2 martie, in mansarda Simbio (Str. Negustori, nr. 26). 
 
Ziua Mondiala a ONG-urilor, 27 februarie, este o data istorica pentru al treilea sector din intreaga lume. In ciuda faptului ca fost desemnata pentru prima data in urma cu 65 de ani in cadrul unei intâlniri a Natiunilor Unite, ea este inca putin cunoscuta si promovata. An de an acest eveniment celebreaza importanta organizatiilor neguvernamentale si valorizeaza persoanele care formeaza asociatii neguvernamentale. 
 
Primul si cel mai longeviv ONG din lume
Multe dintre organizatiile mari de astazi au o pozitie internationala consolidata datorita vechimii lor. Primul si cel mai longeviv ONG din lume, Anti-Slavery International, dateaza din 1839. A fost infiintat in Londra, de catre un reverend activist si intelectualii din jurul sau, iar misiunea sa, asa cum spune si numele, era abolirea sclaviei din Marea Britanie si din intreaga lume. Astazi, organizatia lupta impotriva unor forme moderne de sclavie precum: munca fortata, casatoriile aranjate, exploatarea copiilor prin munca, eploatarea imigrantilor, traficul de persoane s.a.
 
Cea mai populara organizatie non-profit
O alta organizatie longeviva este Crucea Rosie, prima organizatie umanitara dedicata sanatatii, fondata in Geneva anului 1863 de catre un jurist si un afacerist afectati de ororile razboaielor civile la care asistasera pe diferite continente. Cu o traditie de peste 150 de ani, organizatia inca isi urmeaza misiunea de a ajuta victimele razboaielor si a celor cu probleme socio-politice prin donatii si implicare directa.
 
Dupa un salt major al metodelor de promovare din timpul propagandei cu afise din Al Doilea Razboi Mondial, majoritatea organizatiilor au inteles beneficiile pe care le aduce arta, fotografia, cinematografia si publicitatea in societatea moderna. 
 
Tarile isi reveneau dupa trauma razboiului si regaseau energie si pozitivitate in creativitatea culturilor moderne. ONG-uri precum WWF, UNICEF, Amnesty International si Oxfam isi prezentau cauzele si misiunea prin colaborari si afilieri cu artisti precum Pablo Picasso, Joan Miro, Marc Chagall, Tom Eckersley si Roman Cieslewicz, de pe urma carora au devenit mai cunoscute la nivel global.
 
ONG-urile in intreaga lume
• Astazi sunt estimativ 10 milioane de ONG-uri in toata lumea. 
• Numele de Organizatie Non-guvernamentala a fost definit in anul 1945 de catre Natiunile Unite in baza articolului 71. 
• Trei din patru angajati din ONG-uri sunt femei, iar majoritatea pozitiilor de leadership sunt ocupate tot de barbati.   
• Sunt peste 129 000 de organizatii in beneficiul public care genereaza mai bine de 53 de miliarde de euro anual. 
• Numarul de persoane care doneaza catre un ONG a crescut de la 1,2 miliarde in 2011, la 1,4 miliarde in 2014, iar pâna in 2030 se presupune ca va creste pâna la 2,5 miliarde. 
• Daca ONG-urile ar forma o tara, ar avea a 5-a  cea mai mare economie mondiala. 
(sursa statisticilor: www.ongood.ngo)  
 
B Cause este un concept dezvoltat de agentia Creionetica si este sustinut de creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, Pensiunea Delta Dunarii si de partenerii media: Radio România Bucuresti FM, Zile si Nopti, Art Out, Urban.ro, PR Wave, Gratuitor, IQool, România Pozitiva, Calendar Evenimente, Orasul Meu si SNSPA.