Cei doi parteneri propun un cadru articulat, in care viitorii bursieri au sansa de a beneficia de resursele necesare, tot mai rare, pentru a realiza astfel de materiale de substanta. Pe langa sustinerea financiara, bursierii vor avea parte si de sprijin editorial - prin programul de mentorat si Seminariile Superscrieri (ateliere de bune practici), sustinute de jurnalista Mona Dirtu.

Poate castiga o bursa Superscrieri/BRD orice autor din Romania - indiferent ca este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprima prin cuvant sau prin imagine, publica pe platforme traditionale ori exclusiv in mediul digital. Organizatorii incurajeaza proiectele complexe, de mare impact, realizate de echipe autor + fotoreporter/artist vizual.

Inscrierea se face prin completarea unui formular de aplicatie online, in care candidatii vor trece detalii despre proiectele pe care vor sa le realizeze prin intermediul bursei. Termenul limita de trimitere a formularului, disponibil pe www.ffff.ro/burselesuperscrieri, este 7 iunie 2015.

Juriul care va selecta bursierii, pe baza unor criterii de evaluare a propunerilor de proiecte, este format din: Catalin Stefanescu, Dan Duca, Irina Pacurariu, Liviu Iolu, Paul Radu, Teodor Tita,  Vlad Mixich, Vlad Petreanu si Flavia Popa (reprezentant BRD - Société Générale).

“Povestile bine scrise lipsesc nu atat pentru ca nu sunt destui autori care sa le scrie, cat mai ales pentru ca acei autori competenti si dedicati nu au resurse sa-si faca meseria, in special cand e vorba de teme complexe, cu impact social, care absorb mult timp si efort. Avem nevoie de oameni care sa puna reflectorul pe o tema data si sa scoata la vedere unghiurile sensibile si cazuistica relevanta; sunt teme complicate, cu radacini adanci si impact greu de cuantificat. Aici e punctul nevralgic in care noi si partenerii nostri chiar putem interveni. [...] Ne e foarte clar acum ca si companiile simt lipsa continutului de calitate, pe care sunt gata sa il finanteze direct (nu indirect, cumparand publicitate, ca in formula clasica), punand umarul la astfel de proiecte alternative”,
declara Beatrice Weber, presedinte executiv al FFFF, intr-un interviu Hotnews.

Flavia Popa, Secretar General BRD – Groupe Société Générale, motiveaza tema burselor: “Rolul profesorilor in modelarea generatiilor de maine este esential, ceea ce ii face probabil sa fie categoria cu impactul cel mai mare in societate. In acelasi timp, exista o discrepanta uriasa intre rolul lor si statutul pe care il au in realitate: dascalii sunt foarte putin valorizati si sustinuti, cel mai adesea ei reclama ca sunt blamati, ironizati sau ignorati. Aceasta este imaginea unei categorii socioprofesionale vazuta prin lentila judecatilor pre-asamblate. Cautam jurnalisti care sa sara peste clisee, sa ne faca sa privim mai adanc inauntrul unui sistem incercat de multiple reforme facute de sus in jos.” 

Pentru mai multe detalii despre Bursele Superscrieri/BRD, explorati: http://ffff.ro/burselesuperscrieri/.

Printre sustinatorii programului Bursele Superscrieri/BRD se numara: Digi24, Sapte Seri, HotNews, Adevarul, Dilema Veche, Foreign Policy, RFI Romania, Decat o Revista, The Institute, Igloo, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, SUB25, Romania Pozitiva.
 
 
#Despre Fundatia Friends For Friends  
Suntem Fundatia Friends For Friends si de 5 ani ne directionam toate eforturile si energia sa sustinem creativitatea practica, dezvoltand proiecte si instrumente care sa ii ajute pe oameni sa isi descopere potentialul creativ.  
Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio - gym de antrenare si dezvoltare a creativitatii prin exercitii si experiente creative de grup, Biblioteca FFFF - peste 1600 de carti utile profesionistilor implicati in industrii creative, expozitia Ciorne 2.0 - despre cum devin ideile realitate si, nu in ultimul rand, Superscrieri (Premiile Superscrieri si Bursele Superscrieri pe domenii de interes social).