Implementat de Asociatia Civicum Voluntaris in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta si CITYPLEX Constanta, proiectul se adreseaza elevilor de gimnaziu si liceu din judetul Constanta, Generatia Click.  

Scopul ”CIVI–MATECA” este de a-si aduce contributia la educarea civica a noilor generatii de elevi prin folosirea de “jucarii” pe placul lor, care sa-i atraga, (gadgeturi) si prin metode antrenante, de amploare si impact, care sa le dezvolte gandirea creativa si critica, implicarea, solidaritatea si responsabilitatea, spiritul de echipa.
 
Elevii vor realiza filme de scurtmetraj pe tematici de educatie civica, prin care vor prezenta propria viziune asupra problemelor cu care se confrunta unele persoane, grupuri sociale defavorizate, intreaga comunitate in care traiesc. 
 
Ca element de noutate, in cadrul editiei a II-a a Concursului ”CIVI–MATECA”, participantii trebuie sa propuna solutii problemelor prezentate dar si sa participe la rezolvarea acestora. 
 
”CIVI–MATECA II” se va derula in perioada 1 februarie - 10 iunie si va include: Concursul de filme de scurtmetraj, Saptamana de proiectii gratuite la cinematograful Cityplex Constanta Tomis Mall si Gala de decernare a premiilor. 

Un juriu cu experienta va selecta cele mai reprezentative 10 scurtmetraje realizate de catre echipele               CIVI-MATECA si va premia individual toti membrii echipelor desemnate castigatoare, intr-un cadru festiv, la finalul proiectului. 
 
Prima editie a proiectului a s-a derulat in perioada august 2014 – februarie 2015, cu finantare HEINEKEN pentru Comunitati.  Au participat elevi din municipiul Constanta si alte 8 localitati limitrofe. 
 
In 2016 invitam in concurs si la vizionari, toti elevii din judetul Constanta care doresc sa isi exprime sau sa afle de la colegii lor care au realizat filme, propriile trairi, ganduri si observatii despre societate si neajunsurile ei, scopul final al productiilor realizate fiind atentionarea, educarea si stimularea la implicare si actiune a copiilor din noile generatii. 
   
Anul trecut s-au inscris in proiect 52 de scoli si s-au realizat 104 filme de scurtmetraj prin participarea a 430 de elevi. S-au acordat 42 de premii individuale, la 11 categorii ale concursului. Numarul estimativ de persoane implicate direct in proiect a fost de peste 4.500, iar indirect, de peste 15.000. Trofeul CIVI-MATECA a fost castigat de o echipa a Liceului Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie, cu filmul “Asceza”.
 
Speram ca editia 2016 CIVI-MATECA sa se bucure de acelasi succes in randul elevilor si sa contribuie la dezvoltarea personala si civica a copiilor din judetul nostru. Le multumim partenerilor DB Schenker Logisitcs Romania, Inspectoratul Judetean Constanta, CITYPLEX Constanta, AYG Romania, Radio Constanta si Pravalia cu Carti! 
 
Regulamentul concursului CIVI-MATECA II poate fi accesat pe site-ul proiectului www.civi-mateca.ro.
 
***
DB Schenker Logistics Romania
Cu cinci sucursale si peste 60 de puncte de lucru in toate regiunile tarii si peste 1.100 de angajati, DB Schenker Logistics este un furnizor de top care acopera extins piata nationala.
 
Compania ofera o gama completa de servicii de transport si logistica precum:
transport rutier camioane complete, partiale si in regim de grupaj, transporturi aeriene, maritime, feroviare, operatiuni portuare, logistica complexa si lant de aprovizionare, organizare targuri si expozitii, formalitati vamale, servicii de relocare, adaptate la nevoile individuale ale partenerilor nostri.
 
Contact: 
Isabela Stefan – Iorga, coordonator de proiect, e-mail contact@civicumvoluntaris.org