Ce este proiectul Exceptionalii? 
Suntem Scoala de Valori si am pornit in cautarea unor adolescenti isteti, gata sa schimbe lumea cu puterea mintii lor. Prin proiectul Exceptionalii ii incurajam sa-si dezvolte talentele si sa-si croiasca un viitor pe masura lor, inspirati de oameni-model care au reusit in viata prin propriile forte. Programul se adreseaza liceenilor de clasa a 10-a si a 11-a, fascinati de ideile noi si care vor sa-si creasca frumos pasiunea, oricare ar fi ea.
 
Vrem sa promovam cele mai frumoase povesti de succes ale liceenilor, astfel incat energia lor sa-i contamineze pe colegii de generatie, inspirandu-i sa actioneze pentru a-si atinge propriile vise. Formand o comunitate puternica si implicata, acesti tineri exceptionali pot construi o societate mai buna, bazata pe valori puternice si oameni de caracter.

Profil de Exceptional
Exceptionalii sunt tinerii cu performante deosebite, iar prin asta nu ne referim doar la reusitele scolare si olimpice, ci si la cele ce tin de sport, antreprenoriat, arta, voluntariat, proiecte sociale, educationale etc. Sunt pasionati de ceea ce fac si au cu rezultate foarte bune intr-un anumit domeniu, implicandu-se cu entuziasm in proiecte extra-scolare. Ei nu invata doar pentru diplome, note sau de dragul de a avea o ocupatie, ci pentru ca se simt motivati de pasiunea lor si vor sa-si gaseasca propriul drum in viata. Vor sa afle cat mai multe despre domeniul care ii pasioneaza, le plac provocarile si sunt curiosi, iar rezolvarea situatiilor dificile le stimuleaza inteligenta si ambitia. 
 
In clasa Exceptionalii ne dorim sa avem:
• 10 elevi pasionati de afaceri sau implicati deja in proiecte de antreprenoriat
• 10 elevi care au descoperit farmecul economiei si al finantelor
• 15 tineri pasionati de IT, inventica sau robotica
• 15 elevi cu simt civic, implicati in activitati de voluntariat
• 10 teen teachers pasionati de educatie
• 10 liceeni dedicati trup si suflet cauzelor sociale
• 10  elevi cu obiectivitatea la purtator, potentiali lideri de opinie
• 5 artisti, creatori cu imaginatie nemarginita
• 5 sportivi bine antrenati
• 10 studiosi incununati cu lauri la olimpiade internationale.
 
Ai in minte un adolescent care se regaseste in descrierea de mai sus si este in clasa a 10-a sau a 11-a? Fa-ne cunostinta cu el! Trece-i numele in formular si, de Craciun, ofera-i un cadou valoros pentru viitorul sau: un loc in comunitatea selecta a Exceptionalilor. 

Cum e programul?
• Perioada de inscriere – decembrie 2014 – ianuarie 2015

Am dat startul inscrierilor si vrem sa cunoastem cat mai multi adolescenti exceptionali. Recomanda si tu unul, completand formularul!
• Selectia participantilor – ianuarie 2015
La finalul lunii ianuarie, dupa ce terminam cu sarbatorile, punem in balanta aplicatiile primite si, cu ajutorul unui juriu format din oameni de succes, selectam 100 de tineri care vor fi parte din comunitatea Exceptionalilor.
• Etapa de cercetare – ianuarie – februarie 2015
Vom desfasura o cercetare din care sa aflam ce anume ii pasioneaza, ce aspiratii si visuri au adolescentii, ce idei le pun mintea in miscare. 
• Conferinta Exceptionalii – februarie 2015

Dupa ce am ales cei mai exceptionali dintre exceptionali si ne-am cunoscut mai bine, punem la cale un eveniment de 4 zile, gandit special pentru ei. Aici ii asteapta o serie de intalniri interactive si workshopuri care le vor da aripi sa cucereasca lumea. Vor avea acces la o „Biblioteca vie”, de pe rafturile careia vor putea lua carti in care sta scrisa viata unor persoane publice de succes. Vor „citi” despre parcursul devenirii lor, despre idei de viata si planuri optimiste in baza carora isi vei construi propria cariera.

Proiectele Exceptionalii in comunitate – martie 2015
Este timpul ca lucrurile sa se intample! Lucrand in echipa, Exceptionalii vor construi proiecte de impact pentru societate, aducand o schimbare pozitiva in comunitatea in care traiesc.
 
Recomanda un Exceptional si contribuie la construirea unui viitor mai bun prin educatie!