Domnul Bogdan Lucian Aurescu, Ministru al Afacerilor Externe, a declarat in cadrul Galei: „Fundatia CAESAR este o platforma care ofera mediului public si privat acces la peste 2.000 de specialisti din intreaga lume; este o retea extrem de valoroasa pe care Romania trebuie sa o fructifice. (...) Sunt convins ca am acum, in fata mea, o generatie de lideri, de oameni care vor prelua stafeta pentru a duce Romania mai departe – pe toate palierele importante”.
 
Sebastian Burduja, membru fondator al CAESAR si Presedinte de Onoare al Ligii Studentilor Romani din Strainatate, a afirmat: „In aceasta seara avem destule motive de speranta. Contam in primul rand pe implicarea liderilor autentici in dezvoltarea Romaniei: liderii pe care ii premiem la Gala CAESAR, voluntarii Fundatiei si ai Ligii, precum si nenumaratele exemple de oameni valorosi din societatea romaneasca. Acestia vor face posibil ca Romania sa devina tara pe care dorim sa o lasam mostenire copiilor nostri. Intre speranta si deziluzie, va provocam sa alegem speranta”. Sebastian Burduja a lansat recent volumul: „Intre speranta si deziluzie. Democratie si anticoruptie in Romania postcomunista" (Humanitas, 2015). Acesta poate fi achizitionat in format electronic de pe http://www.libhumanitas.ro/intre-speranta-si-deziluzie-sebastian-i-burduja-humanitas-2018.html.
 
Dan Nechita, membru fondator si CEO al Fundatiei CAESAR, a declarat: „Sub umbrela CAESAR se reunesc profesionisti romani din tara si de peste hotare, care impreuna construiesc o Romanie in 3D – o Romanie dezvoltata, democratica si demna. O Romanie dezvoltata inseamna infrastructura, educatie de calitate, o economie puternica. O Romanie democratica inseamna ca puterea politica este in mainile cetatenilor si ca politicienii, angajatii acestor cetateni, administreaza tara cu responsabilitate si competenta. O Romanie demna inseamna conditii de trai decente si, in plan extern, asigurarea pozitiei pe care Romania o merita in Europa si in lume. O Romanie demna inseamna, asa cum veti vedea in aceasta seara, sa daruim aripi celor mai neajutorati dintre noi.”
 
Invitati. In cadrul Galei CAESAR au luat cuvantul: Steve Jarding, Profesor al Universitatii Harvard si expert in campanii electorale in intreaga lume. Interventia Profesorului Jarding s-a centrat pe nevoia stringenta de leadership autentic in intreaga lume. Acesta si-a exprimat convingerea ca astfel de lideri se regasesc in tanara generatie de romani din tara si din diaspora. In discursul sau, Elif Memet, recent admisa ca research fellow la Columbia University in Statele Unite ale Americii, a aratat, prin experientele sale personale, cum extinderea perceptiei si acceptarea vulnerabilitatii fiecaruia conduc la creativitate. Printre participantii la eveniment s-au numarat personalitati din mediile cultural, public si privat, precum: Alteta Sa Regala Principele Nicolae; Alteta Sa Printesa Marina Sturza; Excelenta Sa Bogdan Lucian Aurescu, Ministru al Afacerilor Externe; Domnul Laurentiu Stefan, Consilier Prezidential; Domnul Corneliu Visoianu, Consilier Guvernul Romaniei; Domnul Raed Arafat, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Interne; Excelenta Sa Dan Ben-Eliezer, Ambasador al Israelului in Romania; Doamna Manuela Plapcianu, CEO Artmark si fondator Education for All.
 
Premiile CAESAR „Lideri pentru Romania”. Premiantii Galei CAESAR sunt profesionisti recunoscuti din sectorul public, din mediul privat si din societatea civila. Acesti lideri – lideri consacrati si lideri pentru viitor – se disting prin trei calitati fundamentale: competenta, caracter si pasiune. 
 
Cele sase premii au fost acordate astfel:
• Sector public
- Lider consacrat: ES Bogdan Lucian Aurescu, Ministru al Afacerilor Externe
- Lider pentru viitor: Nicolaie Moldovan, City Manager, Municipiul Alba Iulia
• Sector privat
- Lider consacrat: Manuela Plapcianu, CEO Artmark si fondator Education for All
- Lider pentru viitor: Bogdan Iordache, co-fondator How to Web, Startup Spotlight, Tech Hub Bucuresti, Tech Angels, Concetoo si Stagii pe Bune
• Societate civila
- Lider consacrat: Alteta Sa Printesa Marina Sturdza, Marina Sturza Enterprises
- Lider pentru viitor: Adelina Toncean, Asociatia „Daruieste Aripi”
 
In cadrul evenimentului au urcat pe scena artisti romani recunoscuti international: pianistul Silvan Negrutiu, naistul Radu Nechifor & Band si perechea de dansatori Teodor Radulescu si Alexandra Shine. De asemenea, participantii au degustat vin dintr-o colectie personala de vinuri romanesti si au putut admira opere de arta ale maestrului Marcel Guguianu si ale sculptorului Constantin Marinete. In cadrul acestei expozitii a fost prezenta si o opera a renumitului sculptor roman Constantin Brancusi.
 
Fundatia CAESAR doreste sa multumeasca tuturor celor care au facut ca acest eveniment sa fie posibil: membrilor CAESAR, sponsorilor, partenerilor si tuturor sustinatorilor, si in mod special moderatoarei Irina Pacurariu.
 

***
Partener Strategic: Liga Studentilor Romani din Strainatate
Sponsor Principal: CD Advisors
 
Sustinatori: Trends By Adina Buzatu, Musat si Asociatii, Cris-Tim, Moldmetal Trading, MMS Minerals and Metals Solutions, Sky Trade, Certinvest, Silviu Pal Photography, Compania Transilvaneana de Tipar, www.trofeedecristal.ro, Evident Media, OVE, Andreea Gheorghies, Catalina Garofil, Athénée Palace Hilton
 
Parteneri media: TVR International, Radio Romania International, Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, Ziare.com, Adevarul, Agentia Nationala de Presa AGERPRES
 
***
Adina VINTAN
Director Relatii Externe Fundatia CAESAR
adina.vintan@fundatiacaesar.ro
+40 722 697 550
 
###
Gala CAESAR are ca scop promovarea implicarii admirabile a celor care contribuie la transformarea pozitiva a Romaniei in sectorul public, in mediul privat si in societatea civila. Gala CAESAR este un eveniment de recunoastere publica a unor lideri autentici in societatea romaneasca.
 
Fundatia CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani) este o comunitate de experti, un laborator de idei si o platforma de actiune civica pentru dezvoltarea economica si consolidarea democratica a Romaniei.
Institut de cercetare romanesc cu prezenta globala, CAESAR reuneste experti din intreaga lume selectati pe baza rezultatelor remarcabile din cariera lor academica si profesionala. 

Uniti in jurul unor valori comune – integritate, responsabilitate si profesionalism – expertii CAESAR ofera idei si solutii concrete in domeniile de importanta strategica pentru viitorul Romaniei. Pe baza acestor cunostinte si experiente globale, CAESAR prin platforma proprie de actiune civica politici de dezvoltare la nivel local, regional si national.