Cea de-a cincea editie a Galei Studentilor Romani din Strainatate va reuni aproximativ 1.000 de studenti, absolventi, personalitati ale societatii romanesti, diplomati, reprezentanti ai societatii civile, precum si jurnalisti, pentru a-i sarbatori pe tinerii care in anul academic 2012-2013 au facut ca Romania sa fie mandra de ei.

Rezultatele remarcabile ale studentilor vor fi recunoscute prin opt categorii de premii: Studentul Roman al Anului in Europa - nivel universitar si nivel post-universitar; Studentul Roman al Anului in America de Nord - nivel universitar si nivel post-universitar; Studentul Roman al Anului pe Alte Continente; Studentul Roman Erasmus al Anului, Studentul Anului in Romania si, nu in ultimul rand, Premiul Special in Arte, pentru care juriul prezidat de Acad. Prof. Univ. Dr. Ionel Haiduc a selectat 44 de tineri din cei peste 200 inscrisi in competitie.
 
5 ani de LSRS, 5 ani de activitate internationala
8 ianuarie marcheaza atat premierea distinctiei in educatie internationala, cat si serbarea a 5 ani de existenta a Ligii Studentilor Romani din Strainatate.

La inceputul fiecarui an calendaristic, voluntarii LSRS se intalnesc in cadrul Adunarii Generale. Evenimentul a avut loc luni, 6 ianuarie, ora 15:00 in sala Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Membrii s-au intalnit nu doar pentru a prezenta raportul de activitate a Ligii pentru 2013, ci si pentru a recunoaste implicarea si a oferi premiile pentru Voluntarul LSRS al Anului 2013 si pentru Filiala LSRS a Anului 2013. Pentru activitatile deosebite din anul 2013, castigatorii sunt Andrei Dinca (la prima categorie) si Filiala LSRS Franta (Filiala LSRS a Anului).
 
Gala Studentilor Romani din Strainatate 2013 este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: BRD Groupe Société Générale, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, British Council, Renault, Voicu&Filipescu, DEFIGO, CEC Bank.
 
Parteneri logistici: Qual Media, Hotel IBIS Gara de Nord, Dezvoltare Educationala si Formare Profesionala, Quartz Film, Aqua Carpatica, Ursus, Silviu Pal Photography.
 
Parteneri media: Radio Romania International, Radio Romania Cultural, Radio Transilvania, Adevarul, Realitatea.net, Evenimentul Zilei, Ziare.com, Expres National, Artout, CasaMia TV, AcademicLink, Edu-News, Business24, Romania Pozitiva, Studentie.ro, OnlineStudent, Evenimente Studentesti, Stiri ONG.
 
Sustinem si ne sustin: Campus France, Fulbright, Rotary, Rotaract Triumph, Rotaract, Inspire Business, Teach in Romania, Succes pentru Romania, Akcees, Student Sport, Benetone Band, Organizatia pentru Dezvoltarea Afacerilor in Societate (ODAS), AIESEC, UEFISCDI, Florean Contemporary Art Museum, Classic Beat Orchestra, CRREDAE, SmartLink Communications, Institutul European din Romania, Europe Direct Bucuresti, ANOSR, USASE, USR. 
                                   
***
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.
LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.

Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.
LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.

Contact:
Adina Vintan                                                           
Coordonator Gala LSRS 2013                                 
adina.vintan@lsrs.ro                                               
0722 697 550