Pe 8 iunie oamenii mari sunt invitati sa redevina copii la evenimentul caritabil “Playground for Education”. Programul educational Ajungem MARI pentru copii din centre de plasament sarbatoreste 2 ani cu un concert jucaus la Clubul Taranului. Vor canta trupele Blue Noise si We Singing Colors, trupa de improvizatie Backstage Boys pregateste un spectacol special, iar voluntarii Ajungem MARI ii vor antrena pe invitatii de toate varstele in jocurile copilariei.

Evenimentul “Playground for Education” este la a doua editie si marcheaza 2 ani de educatie prin joc pentru copiii din centre de plasament. Trupa de improvizatie Backstage Boys va sparge gheata, ca apoi sa intre in scena formatiile Blue Noise si We Singing Colors. Invitatii pot participa pe tot parcursul serii la zeci de jocuri, printre care TOMAPAN, elasticul si concurs de recitat poezie cu baloane cu heliu. Participantii pot gusta la eveniment si mancaruri ale copilariei.

Evenimentul este in spiritul jucaus Ajungem MARI, program ce pune accent pe educatia copiilor din centre de plasament intr-un mod interactiv si plin de joaca, pentru ca cei mici sa invete cu bucurie si sa nu renunte la scoala. 

Programul educational Ajungem MARI a pornit cu fonduri 0 si cativa voluntari pe 8 iunie 2014, iar 2 ani mai tarziu 1300 de voluntari ofera saptamanal bucurie pentru 2000 de copii din Bucuresti si 25 de judete. Pentru rezultatele obtinute de voluntari, proiectul “Da-ti pasiunea mai departe” a fost desemnat “Proiectul anului 2015 in educatie” la Gala Nationala a Voluntarilor.

Fondurile colectate pe 8 iunie vor fi folosite pentru rechizitele copiilor si materiale educationale si pentru excursii pentru copii. Donatia sugerata este de 20 de lei. Evenimentul va incepe la ora 19:30, iar detaliile si o parte din suprize pot fi urmarite online. 

La eveniment participantii sunt invitati sa testeze si o parte din jocurile prin care voluntarii ii invata pe copii. Doritorii pot afla mai multe despre ce inseamna sa fii voluntar Ajungem MARI si sa dedice 2 ore pe saptamana pentru cursuri si ateliere creative, iesiri si excursii. Ei se pot inscrie online ca voluntari pana pe 13 iunie, ca sa le faca vacanta mai frumoasa copiilor din centre. Detalii pe site-ul www.ajungemmari.ro.

***
 
Programul educational Ajungem Mari – Asociatia Lindenfeld

Asociatia Lindenfeld este o organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii. 

Principalul program este Ajungem Mari, ce sustine educatia copiilor din centre de plasament si medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa  le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti. Detalii pe www.ajungemmari.ro