“Cariera voastra de elev se incheie aici si este momentul sa va ganditi cine vreti sa fiti; nu ‘ce’ vreti sa deveniti, ci mai degraba ce fel de persoane vreti sa fiti. Trebuie sa fiti pregatiti sa acceptati provocarile si sa va mobilizati sa le faceti fata, iar in acelasi timp sa recunoasteti oportunitatile care va ies in cale si sa indrazniti sa le valorificati. Aveti incredere in voi si traiti-va viata fara sa va fie teama de esec, invatand totodata din greselile altora, pentru a nu face aceleasi greseli voi insiva. Munciti cu seriozitate, pentru ca doar munca si efortul asigura succesul. Nu uitati sa dati inapoi, sa fiti generosi. Nu regretati faptul ca inaintati in varsta, e un privilegiu pe care multi nu il au”, a punctat doamna Gillian Greenwood, directorul scolii Transylvania College in discursul insirational oferit absolventilor.
 
La Transylvania Colege liceenii au sansa de a studia toate disciplinele in limba engleza, dupa curriculum-ul oferit si coordonat de universitatea Cambridge. Alaturi de curriculum-ul Cambridge, care are o lunga traditie de excelenta, elevii sunt avantajati de programele speciale oferite in liceu, precum “Work Experience”-program de practica profesionala-care le completeaza portofoliul pentru admitere la universitatile de top din lume. Din septembrie 2013 Transylvania College a deschis si boarding-ul (internatul dupa model britanic), ceea ce le permite elevilor de pe intreg teritoriul Romaniei sau celor straini sa studieze la Cluj, fara a fi nevoie ca familiile lor sa se relocheze aici. O parte dintre absolventii Transylvania College au ales sa studieze in strainatate si au primit deja oferte de la universitati precum: Coventry University (UK), The University of Aberdeen (UK), Cardiff University (UK), KU Leuven (Belgia), University of Hull (UK). Unul dintre elevi va aplica la Univesitatea Tehnica din Berlin, iar o parte dintre absolventi doresc sa aplice pentru admitere la universitati locale, precum UMF, FSEGA sau Universitatea de Arta si Design Cluj.
 
Aceasta varietate de optiuni este posibila datorita faptului ca liceul Cambridge este astfel structurat incat le permite elevilor sa aleaga o parte dintre disciplinele pe care le studiaza, ei ajungand sa se pregateasca inca din liceu pentru anumite domenii de activitate. Examenele finale, A-Levels, sustinute la finalul liceului reprezinta modelul britanic al bacalaureatului international si sunt aceleasi cu cele sustinute de elevii din Marea Britanie sau din scoli britanice din lume. Examenele pe care elevii le sustin aici sunt trimise la Cambridge pentru a fi corectate. Astfel, liceenii care studiaza la Transylvania College se raporteaza constant la standarde internationale de excelenta si concureaza cu elevi din intreaga lume, ceea ce le deschide oportunitati extraordinare si le ofera sansa unui viitor de mare succes.
 
Persoana de contact pentru detalii: Anca Rusu, Director Inscrieri si Comunicare
0724.047.566; anca.rusu@transylvania-college.ro