Evenimentul a avut loc miercuri, 2 septembrie 2015 la Centrul Pro-European de servicii si comunicare (CPESC) de la Biblioteca Nationala din Chisinau. Acesta face parte din agenda Salonului International de Carte de la Chisinau si se incadreaza in actiunile “Anului Bibliologic 2015 – Anul promovarii valorilor europene” si ale proiectului “Demnitate prin Cultura”, initiat de Fundatia Dignitas din Bucuresti. Scopul conferintei a fost dezvoltarea colaborarii intre actori culturali si organizatii ale societatii civile din cele doua tari, transferul de cunostinte si practici la nivel european si global in domeniile educatiei, cercetarii si participarii cetatenilor la constructia unei societati durabile.

Printre subiectele abordate au fost bunele practici in activitatea ONG-urilor - experienta romanească, dialogul între decidentii de politici educationale, experti şi reprezentanti ai organizatiilor societătii civile, procesul de consultare a societătii civile etc. Prima parte a discutiei a fost sustinută de Prof. Dr. Ing. Florin Munteanu, Preşedintele Centrului pentru Studii Complexe, care a vorbit despre societatea cunoaşterii, transferul de cunoaştere şi transformarea informatiei în cunoaştere. La eveniment au fost prezenti reprezentanti din mediul neguvernamental, jurnalişti, reprezentanti ai mediului academic, studenti, oameni de cultură, lideri de opinie, inclusiv fostul Ministru al Educatiei din Republica Moldova. 

Fundatia CAESAR este partener al proiectului “Demnitate prin cultura”, initiat de Fundatia Dignitas, ale carui obiective sunt colectarea de carti si reviste in limba romana si donarea acestora unor segmente specifice de utilizatori, care gandesc si vorbesc in limba romana: institutii de cercetare, educatie si cultura, societate civila, autoritati publice, adresandu-se totodata si publicului larg din Republica Moldova.
 
 
Date de contact: contact@fundatiacaesar.ro | +40 724 793 156 | +40 745 211 341
 
Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani (CAESAR) reprezinta un institut de cercetare romanesc cu prezenta globala, care reuneste sub egida CAESAR experti din intreaga lume selectati pe baza rezultatelor remarcabile din cariera lor academica si profesionala. Fundatia CAESAR este o comunitate de experti, un laborator de idei si o platforma de actiune civica pentru dezvoltarea economica si consolidarea democratica a Romaniei.