Parteneriatul Teach for Romania cu cele trei banci comerciale s-a concretizat sub forma unor investitii de aproape 70.000 de euro pentru recrutarea, formarea si sustinerea candidatilor selectati pentru a deveni profesori sau invatatori pentru o perioada de doi ani de zile, precum si pentru asigurarea unui nivel de educatie cat mai ridicat pentru copiii din comunitatile vulnerabile. 
 
"Teach for Romania a reusit sa aduca in premiera, la aceeasi masa, trei banci importante din Romania, care s-au implicat in programul nostru si au investit in educatia de calitate a copiilor din comunitatile in care activam. Impreuna cu acesti parteneri si cu alti sustinatori ne-am propus sa ne extindem reteaua de profesori si de invatatori Teach for Romania, de la 18 la 39, in anul scolar 2015-2016. Teach for Romania sustine investitia in viitoarea generatie de lideri in educatie, asigurand astfel sanse egale la o viata mai buna, pentru toti copiii din Romania." a declarat Ionut Soleanicov, director general si co-fondator Teach for Romania.
 
In cadrul conferintei de presa, reprezentantii celor trei banci partenere au sustinut nevoia de a investi in educatie, ca domeniu strategic pentru viitorul Romaniei.

“Credem cu tarie ca educatia este cea care asigura un viitor sustenabil Romaniei. Copiii de astazi reprezinta profesionistii de maine. Forta de munca bine pregatita inseamna o societate mai bogata si mai competitiva din punct de vedere economic. BCR isi propune sa fie un catalizator pentru dezvoltarea Romaniei si sa readuca increderea in viitor prin investitia in educatie. Prin parteneriatul cu Teach for Romania ne dorim sa sprijinim viitorii profesori in demersul lor de a crea un sistem educational performant, inovator, bazat pe valori, responsabilitate si incredere ca fiecare individ poate fi un vector de schimbare”, a declarat Paul Ursaciuc, Vice Presedinte Operatiuni & IT, BCR.
 
“Ma bucura, in primul rand, exemplul de parteneriat pe care sectorul bancar il transmite astazi si celorlalte industrii. Personal, consider educatia motorul principal de dezvoltare al unei societati, iar UniCredit Bank este in Romania reprezentantul unei culturi extinse de implicare sociala pe care o impartasim cu colegii din grup la nivel european. Teach for Romania face un lucru extraordinar: pune profesorul in centrul actului educational, ceea ce face ca schimbarea sa fie extrem de concreta in contact cu elevii. O schimbare la care contribuim cu mandrie”, a apreciat Septimiu Postelnicu, Vice Presedinte Global Banking Solutions UniCredit Bank
 
"Ma bucur ca Raiffeisen poate contribui la dezvoltarea invatamantului romanesc.  Ceea ce multi dintre noi am realizat se datoreaza si educatiei primite si dezvoltarii continue prin invatare.  Proiectul pe care am ales sa il sprijinim este construit in jurul ideii de a sustine profesorii si de a-i ajuta sa ajunga in acele zone unde este nevoie de ajutor,  pentru a oferi copiilor din tara o sansa la o educatie mai buna, si astfel, la un viitor prosper.  Raiffeisen s-a alaturat partenerilor din sectorul bancar hotarati sa faca aceasta investitie inteligenta intr-un proiect demn de urmat, proiectul Teach for Romania, care va face o diferenta durabila in viata copiilor, oferindu-le acces la educatie de calitate", a declarat Bogdan Popa, Vice President & CFO Raiffeisen Bank Romania.
 
Teach for Romania este un program cu impact transformational in sistemul educational romanesc, la scara larga si pe termen lung. Invatatorii si profesorii deveniti alumni Teach for Romania, la sfarsitul celor doi ani de predare la clasa, vor fi pregatiti pentru a contribui la crearea unui sistem educational echitabil si de inalta calitate, fie ramanand in educatia formala, fie lucrand in domenii conexe acesteia.
Dupa primul an de activitate, in cadrul programului educational Teach for Romania, 18 profesori au predat in 15 scoli din 7 judete ale tarii si au ajutat astfel peste 2600 de copii din comunitati defavorizate, cu rezultate scolare scazute si rata ridicata de abandon scolar. 
 
***
Despre Teach for Romania
 
Teach for Romania este o organizatie non guvernamentala infiintata in anul 2013, cu impact national in sistemul curent de educaţie. Modelul este derulat in prezent in peste 35 de tari care, la fel ca si Romania, fac parte din reteaua internationala Teach for All.
 
Teach for Romania isi propune sa ofere optiuni de viata prin educatie de calitate fiecarui copil din Romania.
 
Pentru indeplinirea acestui deziderat, sunt recrutati tineri romani valorosi, care apoi sunt pregatiti ca invatatori sau profesori model, iar ulterior sunt sustinuti pentru a deveni factori de transformare in educatie.
 
Teach for Romania este o organizatie centrata pe valori precum integritate, excelenta, autenticitate, determinare, invatare continua, initiativa, colaborare, echilibru si ne pasa.
 
Finanţatorii Teach for Romania sunt:
Fundaţia Vodafone, Romanian-American Foundation, McKinsey & Company, BCR, UniCredit Bank, Raiffeisen Bank, Farmexpert, Boehringer Ingelheim, Konrad Adenauer Stiftung, Ambasada Canadei, Claritech, Bookster. 
 
Mai multe informatii despre Teach for Romania puteti gasi aici: