In Romania, tinerii sunt descurajati, nu mai vad in scoala o necesitate, realitate reflectata in pozitionarea noastra pe locul 5 in Uniunea Europeana in ceea ce priveste clasamentul tarilor cu cel mai mare abandon scolar.

Aproximativ 40.000 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani renunta la scoala – potrivit unui studiu efectuat de Institutul de stiinte ale Educatiei si Unicef. Acelasi studiu sustine ca peste 170.000 de tineri abandoneaza liceul, anume 19% din populatia de 15-18 ani. Predictiile sunt sumbre pentru urmatorii 10 ani: 500.000 de elevi sunt in pericol de abandon liceal.

Nu mai reprezinta nici o noutate ca saracia si lipsa de educatie a parintilor sunt principalele cauze ale acestui fenomen. Judetul Tulcea ocupa un loc fruntas in privinta abandonului scolar. Ajuta-ne sa combatem problema, sa schimbam mentalitatea. Nu mai putem lasa problema pe seama administratiei si a unei infrastructuri abandonate, la randu-i.

Ne bazam ca Delta va avea un viitor numai prin educarea tinerei generatii. Acum, copiii nu pot avea alte sanse decat sa devina asistati, alcoolici sau braconieri. Ne-am propus sa schimbam aceasta directie, reusind pana acum sa aducem in Delta materiale didactice necesare pentru mai mult de 900 de copii. Trebuie sa continuam sustinerea, cu materiale, dar si burse scolare.
 
Numai impreuna putem invata copiii Codul Bunelor Maniere in Delta, astfel ca ei sa propovaduiasca mai departe mesajul si astfel sa schimbam generatii si mentalitati.
Ajuta-i sa aiba un alt viitor:
 
- Donand direct pe http://salvatidelta.ro/implica-te/doneaza - Vrem sa ii vizitam pe 1 iunie pentru a ii aproviziona cu cat mai multe materiale didactice. Avem o lista intreaga, de vizualizat si descarcat aici ;
- Contribuind la fondul de burse pentru cei mai saraci copii , oferindu-le sprijin pentru terminarea a macar 8 clase, prin completare formularul salvator : Formularul 200 sau Formularul 230;
 
 
Schimbarea vine de la noi, 
 
Asociatia Salvati Delta si Dunarea.