Fundatia HOSPICE Casa Sperantei a strans 22.500 de euro pentru ingrijirea copiilor cu boli incurabile, in urma organizarii HOSPICE Carnival, o petrecere caritabila care a avut loc la Gradina Floreasca din Bucuresti in data de 3 iunie. Suma de 22.500 de euro acopera costul a 233 de zile de internare pentru copiii cu boli incurabile intr-una din unitatile cu paturi din Bucuresti si Brasov, 126 de vizite la domiciliul pacientilor si 253 de participari in centrele de zi. 
 
Vedetele care au sustinut cauza HOSPICE
HOSPICE Carnival a fost prezentat de Jojo – Catalin Grama si Marius Vintila, ambasadori ai HOSPICE Casa Sperantei. Evenimentul s-a bucurat si de prezenta Gianinei Corondan, a Anei Morodan si a lui Wilmark, care a sustinut un foarte apreciat moment artistic impreuna cu dansatorii de la Wilmark Dance Academy. 
 
„Ma bucur ca am avut ocazia sa prezint acest eveniment caritabil, menit sa-i ajute pe micutii aflati in suferinta si sa le ofere alinare. A fost o seara minunata, petrecuta in mijlocul prietenilor HOSPICE. Ii indemn pe invitati sa sustina in continuare proiectele HOSPICE Casa Sperantei, sa dea dovada de compasiune, pentru a le reda demnitatea, atat a pacientilor organizatiei, cat si familiilor acestora”, a declarat Jojo.
 
Jojo a oferit invitatilor cel mai emotionant moment al serii - proiectarea videoclipului „Compasiune”. Videoclipul a fost realizat de agovision.ro si de Jojo, cea care i-a intervievat in urma cu cateva saptamani pe pacientii si membrii personalului medical din cadrul Centrului de ingrijire paliativa al HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti.
 
HOSPICE Carnival a fost o petrecere antrenanta, in cadrul careia invitatii s-au bucurat de numere de magie sustinute de Andrei Teasca si Teatrul de Magie, jocuri cu premii oferite de sponsori, loz in plic, muzica interpretata de Trupa Lipscani si jonglerii cu foc asigurate de Firewinds. De asemenea, in cadrul evenimentului s-a desfasurat si o licitatie fara strigare in beneficiul copiilor cu boli incurabile.
 
Laszlo Bodor, director de Fundraising si Comunicare in cadrul HOSPICE Casa Sperantei, a declarat: „HOSPICE Carnival a fost un eveniment reusit, iar suma stransa va fi folosita pentru ingrijirea paliativa gratuita a copiilor cu boli incurabile. La centrele noastre de ingrijire din Bucuresti si Brasov le putem oferi sprijinul de care au nevoie pentru a creste calitatea vietii lor si a celor dragi”.

Peste 150.000 de persoane au nevoie de ingrijire paliativa
In Romania sunt peste 150.000 de persoane care sufera de boli incurabile. Ei au nevoie de ingrijire medicala paliativa si de consiliere psihologica, pentru ca suferinta sa fie mai usor de suportat. Insa doar 7% dintre ei primesc ajutorul de care au nevoie. In evidenta Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei se afla 400 de copii si adulti cu boli incurabile.
 
Sponsori: GlobalWorth, GSK Consumer Healthcare – parte a grupului GSK, L’Oreal, Allview, WorldClass, UpRomania 
Parteneri: agovision.ro, Atelier Anda Roman, Atelier M, Athénée Palace Bucharest Hilton, B.D.G. IMPORT, Best party entertainment, BIOestetika, catalinagrama.com, City Compass, Couture de Marie, Chambers’n Charm Boutique Hotel, chicineta.ro, Firewinds, Ibis Hotels Romania, Godmother, Kronwell Hotel, La Strada, Lavacow, Le Rêve du Michou, Intercontinental Bucharest, Mazilique Studio, Mercure Bucharest City Center, Novotel Bucharest City Centre, Petreceri fantastice, Pullman Bucharest World Trade Center, Sacu Design, Smybox, TBI, Teleferic Grand Hotel, The Wardrobe, toucan.ro, Whittard Chelsea.
Parteneri media: Magic FM, Itsy Bitsy FM, 1MusicChannel, 9AM, blogatu.ro, Biz, Business Woman, Revista CARIERE, Chalbert, Calendar Evenimente, Despre nimicuri si alte fantezii, ComputerBlog, Finzoom, Garbo, HotNews, HRBexpert, Magazinul Progresiv, Studentie.ro, Urbo.ro, Zile si nopti.
 
***
Despre HOSPICE Casa Sperantei
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip.
Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere.

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.