A fost prima data cand o echipa de alergatori pentru o cauza caritabila din Romania a fost acceptata ca partener oficial la un maraton din Statele Unite ale Americii. Echipa a beneficiat de sustinerea Kaufland Romania, un partener strategic al HOSPICE Casa Sperantei.
 
Participarea echipei HOSPICE la Maratonul din Los Angeles a avut drept scop strangerea de fonduri pentru realizarea unui campus socio-medical al HOSPICE Casa Sperantei destinat copiilor cu boli rare si limitatoare de viata, precum si familiilor acestora, in localitatea Adunatii Copaceni, la 20 de kilometri de Capitala. Suma totala stransa in urma participarii la maratonul din Los Angeles a fost de peste 54.000 de euro.

Centrul HOSPICE de la Adunatii Copaceni este gandit ca un spatiu in care copiii cu boli rare si limitatoare de viata si familiile lor pot gasi refugiu si alinare, pentru o anumita perioada de timp. Cladirile care exista pe domeniul de la Adunatii Copaceni au intrat intr-un proces de renovare si utilare, iar unele dintre ele au fost deja finalizate. Domeniul pe care este amenajat campusul a fost donat fundatiei de familia Florescu in 2012, iar investitia totala estimata pentru finalizarea centrului este de 1.384.000 de euro.

Echipa HOSPICE a fost formata din Adriana Tabac, George Soare, Andrei Rosu, Sorin Preda, Anca Enache, Andrew Le Poidevin, Daniel Osmanovici, Costinela Dragan, Artur Gurau, Valeria van Groningen, Laura Damian, Steven van Groningen, Alina Georgescu si Tiberiu Capudean. Cei 14 au fost primiti cu caldura de comunitatea romaneasca de pe coasta de vest a Americii, iar HOSPICE Casa Sperantei planuieste deja viitoare participari la alte evenimente sportive majore din Statele Unite.

„Romanii pe care i-am gasit in Los Angeles ne-au pus la dispozitie casele lor, ne-au ajutat sa organizam totul, ne-au sustinut de pe margine alergatorii, ne-au imprumutat masinile lor, au facut donatii generoase, au fost bucurosi sa auda de proiectele noastre si, mai important decat orice, ne-au facut sa ne simtim ca acasa. M-au impresionat cel mai mult unitatea si solidaritatea tuturor celor implicati, s-a lucrat cu bucurie si cu zambetul pe buze si-mi era dor de asta” a declarat Alex Padureanu, Director Executiv al HOSPICE Casa Sperantei.

„Acest proiect a reprezentat pentru mine o mare bucurie, am spus-o si la receptia dinaintea cursei ca sunt mandru si fericit: am avut o echipa senzationala, cu alergatori-fundraiseri exceptionali si un partener strategic, Kaufland, cu care avem alte doua proiecte foarte speciale” a mai spus Alex.

Dupa succesul acestei prime participari la un maraton in Statele Unite, HOSPICE Casa Sperantei a facut deja demersurile pentru a fi acceptata ca organizatie beneficiara la Maratonul din New York din 2017, fondat chiar de un roman, Fred Lebow, nascut in Arad in 1932.
 
***
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. 
Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. 

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.