Concertul, ale carui bilete s-au epuizat inca din luna martie, va fi prezentat de Amalia Enache, jurnalist PRO TV, alaturi de Dragos Bucurenci, purtatorul de cuvant al organizatiei. La eveniment au confirmat participarea premierul Dacian Ciolos, printesa Marina Sturdza, presedinte onorific al Hope and Homes for Children, precum si alte numeroase personalitati, care au ales sa isi arate astfel sprijinul pentru cei mai vulnerabili copii din Romania.

Amalia Enache este ambasador Hope and Homes for Children Romania de sase ani, perioada in care a cunoscut zeci de copii si familii care au beneficiat de pe urma programelor organizatiei si a vazut schimbarea din vietile lor. Implicandu-se activ, Amalia, atat ca jurnalist, cat si ca reprezentant al Hope and Homes for Children, contribuie la indeplinirea misiunii organizatiei: inchiderea institutiilor de tip vechi din Romania si inlocuirea acestora cu un sistem bazat pe conceptul familial, la care se adauga prevenirea separarii copilului de familie. Toate acestea pentru ca atasamentul, atentia individuala, iubirea si stimularea sunt esentiale pentru fiecare copil. 

“Ma doare fiecare strigat disperat si ma intristeaza ca oamenii vulnerabili din Romania spera doar la sprijin punctual, vreo pila, vreo mediatizare, vreo campanie de salvare. Implicarea alaturi de Hope and Homes for Children Romania, o fundatie care schimba un intreg sistem de protectie a copilului, ma face sa ma simt si eu de folos intr-un domeniu in care, ca jurnalist, am tot observat in ultimii 20 de ani o nevoie acuta de schimbari fundamentale. Experienta m-a invatat ca se poate schimba din temelii orice realitate care, desi cu multe probleme, pare de neclintit”
, a declarat Amalia Enache.

”Caminele de copii nu dispar doar pentru ca noi refuzam sa ne gandim la ele. Ele dispar pentru ca niste oameni incapatanati ca cei de la Fundatia Hope and Homes for Children refuza, de 18 ani, sa accepte ca un copil poate fi crescut intr-o astfel de institutie”, a spus Dragos Bucurenci, purtator de cuvant al organizatiei, care se va afla alaturi de Amalia Enache pe scena Ateneului Roman, in calitate de prezentator al Hope Concert.  

Intr-o alaturare inedita, Hope Concert aduce pe aceeasi scena muzica clasica, ritmurile pop si teatrul, apropiind astfel lumea copiilor care au nevoie de dragostea unei familii de cea a oamenilor care pot ajuta ca acest vis sa devina realitate. Pe scena Hope Concert vor urca violonistul Alexandru Tomescu - ambasador Hope and Homes for Children, soprana Irina Iordachescu, solistii Dan Bittman, Paula Seling si Feli, pianistul Andrei Licaret si actorul Marius Manole, alaturi de Ansamblul Violoncellissimo, condus de Marin Cazacu. Compozitorii Dan Dediu si Catalin Cretu au reorchestrat piesele muzicale din program intr-o maniera inedita, adaptata pentru orchestra de violoncele. 

Spectacolul din interiorul Ateneului va fi completat de un performance de street art al carui protagonisti vor fi copiii de la Centrul de Plasament Pinocchio din Sectorul 3 si grafferii de la Sweet Damage Crew. Sambata, 9 aprilie, copiii vor deveni mici artisti si vor desena pe panouri special amenajate in fata acestei cladiri emblematice din Capitala, sub indrumarea celebrilor grafferi, iar desenele lor vor infrumuseta cele doua case de tip familial ce urmeaza sa fie deschise pentru ei in Bucuresti de Hope and Homes for Children in 2016.

###
Evenimentul este organizat cu sprijinul Filarmonicii ”George Enescu” si al Quartz Media Production. Sustinator principal al evenimentului: Kaufland Romania. 
Parteneri strategici: BRD Groupe Société Générale si ARVAL BNP Paribas Group. 
Partener media principal: PRO TV. 
Coproducatori: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical.
Eveniment sustinut de: Adevarul, FIVE’S, Sansha, Gitana, Aqua Carpatica.
Parteneri media: Itsy Bitsy, Men’s Health, Esquire, Kooperativa 2.0, Observator Cultural, Q Magazine, Parents, Catavencii, Marie Claire, Nine O’Clock, News.ro, VIP, Ziarul Metropolis, Actualitatea Muzicala, Tonica, The Institute, Societatea Muzicala, Acasa.ro, Decat O Revista, Dilema Veche, HotNews.ro, CSR Media, Profit.ro, dela0.ro, Suntmamica.ro, Senso TV, Qbebe, Onlinegallery.ro, LiterNet, Tananana, Cariere, Sapte Seri, Igloo, Mihaela Ivan, Societatesicultura.ro, Ziare.com, 9vremparinti.ro, Social Responsibility Magazine, Smart Woman, The Art of Living.
 
***
Despre Hope and Homes for Children Romania
Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) activeaza in tara noastra din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la alternative bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children Romania si ale partenerilor sai, 5.542 de copii au fost scosi din institutii, 23.570 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 774 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.788 de copii au fost primiti in centrele de zi, 664 de copii au fost primiti in regim de urgenta si 7.164 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children Romania. Organizatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Pana in acest moment, 35.074 de copii au beneficiat de serviciile organizatiei Hope and Homes Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2022 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la http://www.hhc.ro/