180 de inotatori si 1.000 de sustinatori s-au au participat sambata la Swimathon Bucuresti, un eveniment sportiv de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locala, administrat de Fundatia Comunitara Bucuresti. Printre inotatori s-au numarat si Raluca Lazarut (Kanal D), Laura Belecciu (Prima TV), Vladimir Draghia si Dragos Bucurenci, ei sustinand cauza Asociatiei MaiMultVerde – continuarea proiectului de impadurire de la Ploiesti, Soseaua de Centura Est, prin plantarea a 5.000 de puieti. Cel de-al cincilea membru al echipei a fost Bogdan Hossu, consultant in accesarea de fonduri europene. 

Daca in cazul Ralucai, Laurei, a lui Dragos si a lui Bogdan aceasta este prima participare, Vladimir a inotat pentru a doua oara la Swimathon Bucuresti. Incepand cu luna iunie, Echipa Verde s-a antrenat intens si au sustinut cauza MaiMultVerde inscrisa in competitie in randul prietenilor, cunostintelor si a comunitatii de pe Facebook. Impreuna, in 12 iulie, cei cinci au reusit sa inoate 60 de lungimi de bazin olimpic, sa ocupe locul al treilea in seria in care au inotat si sa adune donatii in valoare de 4.000 lei. 

Cauza Asociatiei MaiMultVerde, continuarea proiectului de impadurire la Ploiesti pe Soseaua de Centura Est (inceput in anul 2009), a fost singura cauza de mediu inscrisa in competitie pentru al doilea an consecutiv. Cei cinci membri ai Echipei Verzi au ales sa inoate pentru a sustine actiunile de plantare de copaci si a mobiliza la randul lor alti sustinatori care sa doneze pentru a-i sustine pe ei si cauza adoptata pe platforma Swimathon.

Raluca, Laura, Vladimir, Dragos si Bogdan au in comun implicarea in proiecte de protectia mediului, dar si pasiunea pentru inot. Daca Vladimir a fost campion la inot, iar Bogdan a jucat polo, Dragos a invatat sa inoate in urma cu patru ani si de atunci inoata oricand are ocazia. Si Ralucai si Laurei le place sportul, in special inotul, si au ales sa ii adauge si o componenta caritabila prin participarea la Swimathon. Mai multe detalii despre cei cinci inotatori sunt disponibile la http://maimultverde.ro/blog/tag/swimathon/
 
"Swimathon n-a insemnat doar spirit de echipa si inca o dovada ca impreuna putem face minuni, a fost o actiune in care am crezut teribil si pentru care am fost trup si suflet. Bucuria ca am reusit sa urcam pe podium in intrecerea propriu-ziaa n-a fost nimic in comparatie cu satisfactia ca am reusit sa strangem banii pentru plantarea de la Ploiesti. Multumesc MaiMultVerde pentru sentimentul incredibil pe care mi l-a oferit si echipei alaturi de care am inotat, ati fost minunati!", a declarat Raluca Lazarut.
 
”Cum nu sunt o mare inotatoare, participarea la Swimathon a fost o adevarata provocare. Ma bucur ca am fost acolo sa sustin proiectul MaiMultVerde. Voi spune intotdeauna DA atunci cand vine vorba de natura! Cu totii putem face cate ceva sa ne aratam dragostea si respectul fata de tot ce ne inconjoara”, a declarat Laura Belecciu.
 
”Ma bucur ca romanii invata sa imbine sportul cu caritatea pentru ca o minte sanatoasa intr-un corp sanatos merita o karma pe masura”, a declarat Dragos Bucurenci.
 
###
Note pentru jurnalisti 
Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii sase ani de activitate, 2008 - 2013, MaiMultVerde a lucrat cu 23.000 de voluntari, a plantat peste 780.000 de puieti, a strans peste 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Oradea si Timisoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii sase ani a ajuns la 4.000.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania si din finantari europene nerambursabile. 

Informatii suplimentare:
Anamaria Bogdan, Director de comunicare Asociatia MaiMultVerde: tel. 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro