Ana Maria Branza, cea mai buna spadasina a anului 2013, este campioana si cand vine vorba de implicarea in comunitate. Ea a premiat ONG-urile castigatoare in competitia de strangere de fonduri Campionatul de Bine. Competitia a fost organizata de Bursa Binelui, o platforma de donatii online, unde oricine are un card poate dona online simplu, in siguranta si cu 0 comision. 
 
Ana Maria Branza, cea mai buna spadasina a anului 2013 si multipla campioana mondiala, a premiat ONG-urile castigatoare in competitia de strangere de fonduri Campionatul de Bine, adresata  organizatiilor mici si mijlocii de pe platforma de donatii online Bursa Binelui.  

64 de organizatii inscrise pe Bursa Binelui au reusit sa stranga in patru luni 61.675 de Euro de la 5.030 de donatori. Asociatia Hercules, Centrul de Dezvoltare Locala Speranta si Asociatia Prietenia s-au clasat pe primele trei locuri. Astfel, au fost medaliate de Ana Maria Branza si au obtinut din partea BCR completarea sumelor stranse cu cate 5.000 de Euro fiecare.  

Campionatul de bine s-a desfasurat intre lunile iunie si octombrie si a fost structurat sub forma unei competitii sportive, cu mai multe etape in care organizatiile s-au calificat in functie de sumele pe care le-au strans si de numarul de donatori convinsi. Astfel, din cele 64 de organizatii inscrise initial in competitie, 34 s-au calificat in Sferturi, 33 s-au calificat in Semifinala si 25 in Finala.

“Apreciez foarte mult munca ONG-urilor, am colaborat cu unele dintre ele. Atunci cand faci bine, ca si in scrima,  este important sa fii mereu in garda pentru a identifica portite, oportunitati. Si cred  ca o platforma de donatii online ca Bursa Binelui reprezinta o astfel de oportunitate pentru ONG-uri: ele pot arata cat de simplu e sa faci bine si cum, prin donatii mici, putem obtine un impact mare in comunitate” a spus Ana Maria Branza. 

Sumele donate au fost de la 5 lei pana la 1.000 de lei, donatia medie fiind de 52,29 lei.  Cele mai multe donatii au fost de 5, 10 sau 15 lei (53% din totalul de 5.358 de donatii facute pe platforma).

***
Despre Bursa Binelui 
Bursa Binelui este o platforma dezvoltata de BCR in parteneriat cu EuPlatesc, care isi propune sa aduca impreuna organizatiile care au nevoie de sprijin pentru a-si desfasura proiectele si oamenii care vor sa investeasca in faptele bune din comunitatea lor.
Pe http://www.bursabinelui.ro organizatiile non-guvernamentale isi pot crea pagini de profil in care sa isi prezinte activitatea, iar persoanele fizice pot alege sa devina voluntari pentru organizatie sau sa doneze bani pentru sustinerea diferitelor proiecte. 
Bursa Binelui este singura platforma online care permite donatiile fara comisioane, incurajand astfel donatorii care vor sa participe cu sume mici (5, 10 lei) la o cauza.
 
Pentru mai multe detalii:
 
Sabina Stirb
Head of CSR & Public Sector
GMP PR
sabina.stirb@pr.gmp.ro
M+40-0746 226 832