Asociația „Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă” organizează joi, 21 iulie, începând cu ora 10:00, la Romanian-American Foundation, dezbaterea publică cu privire la condițiile de finanțare propuse de Ministerul Fondurilor Europene prin apelul de proiecte România Start-up Plus.
 
Dezbaterea urmărește încurajarea dialogului între stakeholderi, autorități, administratorii de scheme și beneficiarii finali în vederea realizării unui punct de vedere comun asupra ghidului, cu observații pornind de la experiența fiecărui participant. Aceasta face parte dintr-o serie de consultări publice pe care Asociația „Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă” le-a demarat în luna iunie  cu scopul de a transfera bunele practici identificate în implementarea proiectelor prin POSDRU către cele finanțate prin POCU. 
 
Lansarea programului „România Start-up Plus” este estimată pentru luna august 2016 și va avea o durată de 3 ani, având ca obiectiv principal încurajarea antreprenoriatului și încurajara ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil non-agricol din zona urbană. 

Toți cei interesați să se alăture acestei inițiative și să participe la dezbatere, sunt invitați să se înscrie trimițând un e-mail pe adresa comunicare@crca.ro sau completând formularul de înscriere.
 
***
Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă este o asociație nonprofit a cărei misiune este de a promova cetățenia activă prin sprijinirea implicării, civismului și a responsabilității. Credem că fiecare individ are un rol important în progresul societății din care face parte. De aceea, promovarea cetățeniei active prin crearea instrumentelor necesare pentru stimularea implicării active a fiecăruia dintre noi în spațiul public reprezintă cea mai importantă direcție de acțiune.