HOSPICE Casa Sperantei se numara printre cele patru organizatii beneficiare ale evenimentului, care vor primi 24% din taxa de inscriere a persoanelor fizice si 50% din taxa de inscriere a participantilor din mediul corporate. Din totalul de 509 de persoane inscrise pana in prezent, peste 200 vor alerga pentru HOSPICE.

Orice participant inscris care si-a ales organizatia beneficiara poate deveni si fundraiser oficial al acesteia, avand optiunea de a strange fonduri suplimentare prin platforma online dedicata - Galantom.ro. 

„Este prima data cand particip la o competitie de alergare pe scari. Va fi o cursa solicitanta, dar deja am inceput sa ma antrenez si pe 23 ianuarie voi fi in forma. Acum cateva luni, am vizitat centrul de ingrijire paliativa HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti si experienta intalnirii cu cei internati aici, dar si cu persoanele care au grija de ei, a fost foarte emotionanta. M-am inscris la SkyRun pentru a-i ajuta pe cei afectati de boli incurabile ingrijiti de HOSPICE si ma bucur ca pot face ceva pentru cei aflati in suferinta. Cauza HOSPICE va fi intotdeauna apropiata de sufletul meu” a declarat Gianina Corondan.

Daca la ultima editie SkyRun, pe langa competitia individuala, am avut parte si de o premiera nationala, respectiv incercarea ultramaratonistului Gabriel Solomon de a dobori recordul mondial intr-un maraton de 24 de ore de alergare pe scari, aceasta editie vine si ea cu o surpriza.  Astfel, SkyRun 24 va intampina amatorii de sport nu doar cu competitia de masa cu care ne-a obisnuit deja, care se va desfasura in ziua de 23 ianuarie, ci si cu o stafeta de 24 ore, la care vor participa 4 echipe a cate 6 alergatori, fiecare reprezentand cate un ONG participant. Aceasta se va desfasura in ziua de 24 ianuarie. La final, echipa care va contoriza cele mai multe urcari va fi desemnata castigatoare.

Competitia este deschisa participantilor cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, angajatii corporate bucurandu-se de inregistrari prioritare si un clasament separat. Inscrierile sunt deschise din data de 6 decembrie si se vor incheia la sfarsitul zilei de 18 ianuarie 2016.
Pentru inscrieri si mai multe detalii despre cea de-a treia editie SKYRUN va rugam sa accesati pagina oficiala a competitiei: www.smartatletic.ro/skyrun.
 
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara, care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. 

Organizatia isi desfasoara activitatea in Brasov si Bucuresti, ingrijind copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. 

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.