Bucureștenii care au trecut pragul Operei Comice pentru Copii în perioada 1 - 20 decembrie 2016 au donat peste 800 de jocuri, păpuși și jucării de plus, în cadrul celei de-a treia ediții a campaniei J.O.C. (Jucăriile Operei Comice), cea mai mare acțiune de colectare a jucăriilor din Capitală. Acestea au umplut sacul lui Moș Crăciun și au plecat deja către copiii care provin din medii defavorizate, din centre de plasament și case de tip familial.

În cele trei săptămâni ale campaniei J.O.C., urna-cadou amplasată în fața Operei Comice pentru Copii s-a umplut de jucării. O parte dintre ele ajung de Crăciun la cei 250 de copii din programul de prevenire a abandonului școlar al Fundației FARA din Suceava – copii fără posibilități, pe care organizația îi sprijină să continue cursurile.

“Crăciunul, mai mult ca orice altă sărbătoare, este un eveniment al tuturor copiilor, oriunde s-ar afla și oricare le-ar fi situația. Ceea ce pentru unii poate părea un gest mic, doar o jucărie, pentru acești copii este o bucurie de care rar au parte. Jucăriile aduse de spectatorii Operei Comice vor bucura 250 de copii din familii fără posibilități, din satele județului Suceava. Mulțumim!”,
a spus Regina Bulai, Director Fundația FARA.

Jucăriile au ajuns și în comunitatea marginalizată “Pirita” din Baia Mare, unde trăiesc peste 100 de copii în condiții de sărăcie extremă. Ei au fost incluși, din acest an, într-un program de prevenire a separării copilului de familie, frecventând pentru prima oară grădinița sau cursurile școlare. Jocurile oferite de spectatorii Operei Comice pentru Copii au fost primite de programul educaţional "Ajungem MARI" și vor fi folosite de copii alături de voluntari, în cadrul sesiunilor interactive pe care voluntarii programului le desfăşoară săptămânal în centre. Jucăriile rămase au fost donate copiilor defavorizați din București.

“Și anul acesta, pentru a treia oară, Opera Comică pentru Copii este unul dintre spiridușii lui Moș Crăciun. Am strâns aici, într-o mare cutie de cadouri, jucării oferite de o mulțime de oameni generoși și pe care le dăruim cu drag acelor copii la care Moșul poate că ajunge mai greu. Suntem siguri că ei se vor bucura foarte mult! Le mulțumim tuturor celor care au oferit din inimă o jucărie și îi asigurăm că gestul lor va aduce un zâmbet pe chipul unui copil. Iar noi, aici, la Opera Comică pentru Copii, vom continua să fim mesagerul dorințelor și al gesturilor frumoase ori de câte ori vom avea ocazia”
, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

În această stagiune, Opera Comică pentru Copii pregătește alte două premiere la Sala Mare: după opera “Răpirea din Serai”, de W.A. Mozart și baletul clasic “Spărgătorul de nuci”, de P.I Ceaikovski, urmează musicalul “Micuța Dorothy” și baletul contemporan “Pinocchio”. De asemenea, stagiunea 2016-2017 include câte cinci premiere în Salonul Mozart și Sala UnderGrant.