Valoarea totala a proiectului este de 178.067,02 CHF, acest lucru insemnand o sustinere financiara de 88,49% din partea Elvetiei si 11,51% (20.500,00 CHF) contributia financiara a Organizatiei Umanitare CONCORDIA.

Proiectul este demarat in ianuarie 2016 si va fi implementat pe o perioada de 2 ani, adresandu-se unui numar de 300 de beneficiari, dintre care 60 de copii si tineri si 240 de adulti, aflati in situatii de saracie si vulnerabilitate sociala din Ploiesti, prin sprijin in integrarea lor sociala, educationala si profesionala. 

Proiectul isi propune furnizarea de servicii integrate pentru comunitate prin interventia timpurie in familie cu scopul de a preveni abandonul si prin oferirea de servicii specializate. Aceste activitati sunt desfasurate in cadrul Centrului de servicii pentru copii si familii Casa ALEXANDRA din Ploiesti, unde vom oferi suport educational pentru 40 de copii scolari, servicii de consiliere psihologica si logopedica, si consiliere si orientare profesionala pentru 20 de tineri si 240 de adulti.

Furnizarea acestor servicii integrate pentru cei 300 de copii si adulti din grupuri vulnerabile din Municipiul Ploiesti se va asigura prin crearea si dezvoltarea la nivel local a unei retele de organizatii si institutii, functionala pe parcursul intregii perioade. 
Locuitorii Municipiului Ploiesti interesati de accesarea serviciilor se pot adresa Organizatiei Umanitare CONCORDIA, la Centrul de servicii pentru copii si familii Casa ALEXANDRA, situat in Ploiesti, str. Democratiei nr. 19, pot trimite solicitarile la adresa de email: camelia.baciu@concordia.org.ro, ori ne pot contacta telefonic la numarul 0720 990915.
 
***
Despre CONCORDIA
CONCORDIA este o organizatie independenta, neguvernamentala si non - profit, cu un istoric de 25 de ani in România, care are ca misiune sustinerea si (re)integrarea sociala, familiala, scolara si profesionala a copiilor, tinerilor si familiilor aflate in dificultate, spre o viata independenta si autonoma. 

Proiectele noastre se deruleaza in Bucuresti, Ploiesti si Aricestii Rahtivani, Judetul Prahova, si se adreseaza unui numar de peste 1.500 de copii si tineri in fiecare an. Pentru mai multe informatii, accesati www.concordia.org.ro 
 
Despre Programul de Cooperare Elvetiano – Român
Asistenta financiara elvetiana isi propune sa contribuie la reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse, cât si intre diferitele regiuni de dezvoltare ale statelor beneficiare.
Pentru mai multe informatii, accesati www.swiss-contribution.ro